Aktuality, Starší žákyně

Z Žeravice přivezli starší žákyně šest bodů a zlomený nos

Do Žeravice (okr. Přerov) je cesta daleká, proto jsme ke třetímu kolu Žákovské ligy vyrazili už den předem. Pořadatelé pro nás připravili ubytování hned vedle sportovní haly a my dorazili včas tak, jak bylo domluveno. Po ubytování následovala krátká porada, společná kofola a nějaká ta srandička v restauraci v přízemí a vzhledem k náročnému sobotnímu programu brzká večerka. Po sobotní snídani vše začalo.

První se našim děvčatům do cesty postavily domácí házenkářky z SK Žeravice. Po vlažném vstupu jsme nakonec zápas dovedli k vítězství 21 : 12. Následovalo vyrovnané utkání s Házená Jindřichův Hradec, kdy  jistotu vítězství 17 : 10 získáváme až v samotném závěru. Třetí v řadě byl ten den těžký zápas s DHK Baník Most, kdy otáčíme dějství zápasu ze stavu 2 : 6 a především díky zavřené brance naší Laury MAYHOUBOVÉ nakonec vítězíme 19 : 14. Poslední a dle veškeré predikce nejtěžší zápas nás čekal proti SKH Velká nad Veličkou. I když naše děvčata snahu měla, krok s tímto rychlým soupeřem dokázala držet pouze sedm minut ( 6 : 6 ). Po té už si naše soupeřky pohlídaly svůj vypracovaný náskok a při závěrečném hvizdu rozhodčích na tváři našich hráček ztékaly slzy a na světelné tabuli svítil stav 19 : 26.

Dovolte mi krátké ohlédnutí za tímto pro naše hráčky náročným dnem: „Abychom i v tomto třetím kole byli stoprocentně úspěšní, muselo by ve výkonu v našem týmu sednout úplně vše do puntíku, a to se bohužel tento den nestalo. Proto bez emocí a s odstupem času přivezených šest bodíků do tabulky nelze hodnotit jinak než kladně. Věřte, že ani jedno utkání, ve kterém naše hráčky body vybojovaly, nebylo jednoduché, a to bez ohledu na momentální postavení týmů v tabulce. Bez jakýchkoliv výmluv vzhledem k počtu hráček, které v této kategorii máme, je, řekl bych úctyhodné, jak se děvčata v této soutěží prezentují. Pro nás toto kolo bylo velice poučné, hlavně v návaznosti na tréninkové jednotky. Já osobně jsem rád, že ani ve čtvrtém zápase, ve kterém se nám nepodařilo bodovat, jsme nepropadli fyzicky. Osobní statečnost v tomto konkrétním dění dokázala Žaneta ŠANDOVÁ, která, aniž by to kdokoliv tušil, bojovala se zlomeným nosem. Bohužel pro ni a k lítosti nás všech to znamená nějaký čas stopku jak v trénincích tak v zápasech. Žaneta momentálně házenou žije naplno a my všichni věříme, že její návrat bude v co nejkratší době. Jak jsem uvedl výše, tento den jsme měli v naší hře určité trápení, ale ve všech těžkých okamžicích tým dokázaly táhnout především Laura MAYHOUBOVÁ v brance a Markéta KÖNIGOVÁ v poli. Ovšem za tento den patří velké poděkování všem hráčkám, které do Žeravice odcestovaly, a které se zde odprezentovaly. Zvláště a konkrétně si dovolím poděkovat třem mladším žákyním, které byť nedostaly tolik prostoru na hřišti kolik by si sami přály, byly nedílnou součástí úspěchu týmu v tento den. Konkrétně se jedná o sestry Elišku a Barboru HLAVÁČKOVI a Lucii DOČEKALOVOU. Další poděkování letí všem, kteří nám při sledování online přenosů drželi pěsti na dálku, všem soupeřům a vstřícným a přívětivým pořadatelům. O tom, že je v Žeravici dobře, se několik našich hráček a já přesvědčilo už i na Olympiádě dětí a mládeže v roce 2022, kde jsme společně reprezentovali Karlovarský kraj a ani tento víkend to nebylo jinak. V samotném závěru mi ještě dovolte ocitovat pár slov, ze stránek soupeře SKH Velká nad Veličkou, který nám jako první v tomto ročníku sebral body: Naopak skvělou reklamou na házenou byl zápas s TJ Sokol Lázně Kynžvart. Soupeř byl doposud jediným neporaženým (a také vedoucím) týmem v tabulce a nutno dodat že plným právem. Hrálo se v rychlém tempu a každá ztráta míče byla okamžitě potrestána gólem. Na začátku sedmé minuty zápasu (6:04) svítilo na tabuli skóre 7:7, a to je i na házenou opravdu fofr. Nicméně za tohoto stavu se naše holky dokázaly trhnout o 4 branky a tento rozdíl vydržel až do poločasu. I v druhé půli holky držely mírný náskok a výsledek je pro skvěle hrající Kynžvart možná až trochu krutý.“

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu 3. kola: Laura MAYHOUB a Eliška SOUKUPOVÁ – brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ – 1, Markéta KONIGOVÁ – 37/4, Žaneta ŠANDOVÁ – 22, Nina SALAJKOVÁ – 3, Kateřina JEŽKOVÁ – 3, Karolína ABRAHÁMOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 6, Lucie BUREŠOVÁ – 3, DOČEKALOVÁ Lucie 1/1, HLAVÁČKOVÁ Barbora, HLAVÁČKOVÁ Eliška.

Vedoucí týmu a fotograf: Hana ŠPAČKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK.

Sdílet