A-TÝM, Aktuality

Házenkářky Kynžvartu se poprvé v interlize představí doma. Čeká je Zlín.

Po úvodní nešťastné porážce v Dunajské Stredě (23:26) udělají v sobotu házenkářky Kynžvartu další historický zápis. Ve sportovní hale Milana Prokeše budou od 16 hodin hrát první domácí interligový zápas, soupeřem bude Handball PSG Zlín.

Zlín si v úvodním kole poradil hladce s nováčkem soutěže AHT HC Tatran Stupava 34:16.

„Je to stabilní účastník MOL ligy s pevným kádrem hráček. O víkendu vyhrál vysoko na Stupavou, a dokázal tak, že je dobře na soutěž připraven,“ prozradil klubovému webu kynžvartský kouč Peter Sabadka.

Premiéra venku je sice premiéra, ale až domácí utkání ukáže, jak se může celek prezentovat v soutěži.

Vědí to i házenkářky Kynžvartu. „Zápas v Dunajské Stredě jsme pojali tak, abychom si vytvořili tu správnou atmosféru na další domácí utkání, které vnímáme jako velmi náročné. Chtěli jsme si úvodním měřením sil vytvořit herní pohodu pro první domácí představení a to se nám, myslím, povedlo. Pozice jsou otevřené.“

V Dunajské Stredě si Kynžvart vybral hned v úvodu, nováčkovskou daň. Dlouho se nemohl prosadit v útoku, na branku vyslal mnoho střel, ale tu dobře střežila Viktória Oguntoye, nejlepší slovenská házenkářka roku 2020.

Historicky první interligový kynžvartský gól vstřelila až v deváté minutě Martina Weisenbilderová. Kata Juhos v sedmé minutě zvyšovala na 5:0 ve prospěch Dunajské Stredy. Hrozivý start ale nechaly kynžvartské házenkářky za hlavou a vrátily se do zápasu, na vyrovnání ani zlepšený výkon nestačil.

Dunajská Streda si držela bezpečný odstup a s poločasovým hvizdem vedla o šest gólů (13:7). Ve druhém poločase navíc začal rozdíl ve skóre narůstat, ještě deset minut před koncem prohrávaly hráčky Kynžvartu o osm gólů.

Závěr jim ovšem patřil, konkrétně Martině Weisenbilderové, která vstřelila čtyři góly v řadě, svým sedmým zásahem stanovila konečné skóre utkání.

Sabadka vyzdvihl především kolektiv. „Tým fungoval skvěle, souhra hráček na hřišti a lavičce velmi pozitivně ovlivnila utkání. Z celého týmu vyzařovala jiskra, pozitivní duch týmu se přenesl z lavičky do hry. Je nutné poděkovat týmu za jeho morální sílu, což je pro jeho budoucí projev velmi důležité.

Z takových základů můžeme velmi dobře vycházet do dalších zápasů. Děvčata udělala velký kus práce v přípravě, během které do sebe musela absorbovat vysoký objem zátěže,“ dodává trenér Kynžvartu Peter Sabadka.

Autoři: MF DNES, vov

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/hazena/

 

Sdílet