Aktuality, Mladší žákyně

Soutěžní turnaj mladších žákyň v Rokycanech

V sobotu 18.9.2021 se mladší žákyně (a jeden mladší žák) vydali na první turnaj pořádaný Plzeňským krajským svazem házené do Rokycan. Soutěž budeme hrát s dětmi narozenými v letech 2010, 2011 a 2012, které bohužel díky pandemii přišli o možnost setkávat se pravidelně se soupeři na hřišti v nižších kategoriích (minižačkách). Zároveň máme v týmu několik nováčků, pro které byl turnaj v Rokycanech úplně první setkání s neznámým soupeřem.
Odehráli jsme tři utkání (VŠ Slavia Plzeň „A“, DHC Plzeň „A“, Rokycany), přičemž týmy z Plzně (VŠ Slavie + DHC) jsou výkonnostně to nejlepší v této kategorii/soutěži co v Plzeňském kraji momentálně je. Musím ocenit a děkuji za ohleduplnost trenérům z DHC Plzně (Věrka, David), kteří využili zápas s námi k dalšímu zdokonalování svých hráček, a ty plnily zadané úkoly (např. střílení levou rukou…). Podle mého úsudku jim zápas přinesl více zábavy a nových zkušeností než honba za co nejvíce nastřílenými góly proti podstatně výkonnostně slabšímu soupeři.
Něco málo k našemu hernímu projevu. Jsme na začátku dlouhé cesty, výsledky zápasů nás vůbec nezajímají. Děvčata/chlapci se snaží plnit všechny úkoly, bojují jak lvi. Zápas s Rokycany bylo, dá se říci, výkonnostně vyrovnané utkání, hlavně v části osobní obrany jsme drželi s Rokycany krok.
Velká pochvala pro všechny, byli super a speciální pochvala pro děvčata, která s námi byla úplně na prvním turnaji (Denisa + Viky V.). Skočily do hřiště plný energie a odhodlány bojovat, a tak to má být!
Děkujeme moc i rodičům, kteří nás přijeli do Rokycan podpořit.
Těšíme se zase příště.
Zúčastnili se: Dočekalová L., Králíková D., Jandová A., Skočíková V., Dvořák A., Lišková T., Vlková T., Dubinová N., Jadlovská M.,
Kolajová V., Kaválková D., Víchová V.
Trenéři – Soukupová I., Salajka P.
Sdílet