Aktuality, Mladší dorostenky

První vystoupení mladších dorostenek na půdě velice kvalitního soupeře na jihu Čech

Po velice vydařené sobotě, kdy se na domácí palubovce podařilo našim ženám v nejvyšší česko-slovenské soutěži MOL lize bravurně otočit nepříznivý vývoj utkání ve svůj prospěch právě proti týmu Sokola Písek, odjížděly v nedělním ránu dva dorostenecké týmy Házené Kynžvart pro změnu na palubovku házenkářek z Písku. Zde v 1. lize starších dorostenek od 13,00 hod. se odprezentovaly naše starší dorostenky s výsledkem 30 : 19 /16 : 6/ a hned po skončení tohoto klání k předzápasovému rozcvičení naskočily ve své soutěži dorostenky mladší.
Pokud si krátce připomeneme naše poslední utkání s tímto soupeřem v naší hale, ještě před koronavirovou krizí dne 10. 10. 2020, kde jsme neudrželi vedení po prvním poločase a píseckým podlehli, určitě jsme na jih Čech neodjížděli jako favoriti. Ale na druhou stranu jsme se necítili ani jako předem poraženi, o čemž svědčí i fakt, že děvčata se nebála se mnou uzavřít sázku, kterou, aby vyhrála, musela zvítězit. Pokud se vrátíme k samotnému utkání, lepší vstup měly domácí házenkářky. Ale my jsme záhy srovnali a první poločas byl naprosto vyrovnaný. O poločasové přestávce se nám dýchalo o něco lehčeji než domácím, díky byť jen tomu nejmenšímu možnému náskoku 11 : 12. V začátku druhého dějství se nám podařilo rychle odskočit na rozdíl čtyř branek a tento náskok postupně navyšovat dokonce až na rozdíl osmibrankový 16 : 24 v čase osm minut před koncem utkání. Ale písecké hráčky nehodily flintu do žita, naše obrana polevila, objevilo se pár nepřesností v útočné fázi a domácí ještě dokázali hodně zkorigovat výsledek. Při závěrečném hvizdu rozhodčích svítil na světelné tabuli výsledek 22 : 25. Jak utkání hodnotí trenér Jiří Maršík? „Přesto, že jsme dokázali zvítězit, většině našich hráček chyběla jistota především v útočných činnostech, na čemž se dle mého názoru podepsaly právě dvě okolnosti. První je dlouhý herní půst, kdy jsme my do soutěže z organizačních důvodů naskočili až tuto neděli, zatímco někteří soupeři už mají odehrány čtyři kola. A dalším faktorem je přechod hráček na střední školy, kdy se jim zhoršila možnost pravidelné účasti na tréninkových jednotkách. Je možné konstatovat, že k naší ideální prezentaci chybělo v neděli opravdu dost. Myslím, že za náš nedělní úspěch může z větší části naše obrana, kde se makalo, zajišťovalo, dřelo, i když to někdy hodně bolelo. Především naše pravá strana měla těžkou práci, ale holky si s nátlakovou hrou domácích poradily v celku dobře. Tohle utkání vyšlo na jedničku Sáře HŘIVNOVÉ, která se krom branek ze hry stala i stoprocentní exekutorkou sedmimetrových hodů. Tahle výhra je hodně vydřená, nerodila se vůbec lehce, a právě o to je cennější. Děvčata nechala na hřišti vše, a tím si vydobyla zastávku v McDonald´s, kde trošičku odlehčila mým úsporám. Ale sranda musí být, a i tyto věci ke kolektivním sportům patří. Já už si jen dám na nějaké sázení příště trošku větší pozor. Všem našim hráčkám ještě jednou velká gratulace a poděkovaní, a zvláště starším žákyním, které neváhaly doplnit naši lavičku, a tím týmu hodně pomohly, aniž by si to oni sami dokázaly plně uvědomit. Poděkovaní patří také všem těm, kteří nás i zde podpořili na místě a v neposlední řadě kolegům z realizačního týmu.

Sestava a počet vstřelených branek: Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYHOUB – brankařky, Anna BÍLÁ – 2, Klára BLAHUTOVÁ – 1, Sára HŘIVNOVÁ – 10/4, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 2, Daniela MORÁVKOVÁ, Claudia RAMPOVÁ – 3, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 3, Kateřina VYSLOUŽILOVÁ – 4, Linda BAŤKOVÁ, Kateřina JEŽKOVÁ, Jana PUŽOVÁ.
Vedoucí týmu: Lenka VOHANKOVÁ, Trenér: Jiří MARŠÍK, Asistenti trenéra: Josef VOHANKA a Petr SOBOTÍK.

Fotogalerie k prohlédnutí zde.

Sdílet