Aktuality, Klub

Juniorky na úvod turnaje v Chebu podlehly Švýcarsku

Českým juniorským reprezentantkám úvodní duel turnaje O štít města Chebu nevyšel. Švýcarskému výběru podlehly 24:32.

„Celá příprava pro nás začala docela nepříjemně. Jedna hráčka se zranila a dvě onemocněly, povolali jsme proto hráčky ročníku 2004 a 2005 a když k tomu přidáme, že v sestavě bylo deset hráček, které s námi nebyly v létě na mistrovství Evropy, byli jsme sami zvědaví, jak to zvládneme,“ popisoval okolnosti úvodního střetnutí turnaje trenér juniorského celku Dušan Poloz.

„Do zápasu jsme vstoupili obstojně. Fungovala spolupráce obrany s brankářkou, Michaela Malá měla spoustu zákroků. Dařilo se nám i v útočné fázi, drželi jsme se soupeřem krok. Je škoda, že jsme už v prvním poločase udělali devět technických chyb. Myslím, že kdybychom tuto stránku hry udrželi lépe, byl by lepší i výsledek úvodní půle,“ hodnotil pak trenér vývoj prvního poločasu a ke druhému dodal: „Začátek druhého poločasu nám hrubě nevyšel, rychle jsme ztráceli. Když jsme se dostali na dostřel soupeři, nepodařilo se nám proměnit jasnou šanci a opět jsme se dostali na skóre mínus čtyři. Tohle se opakovalo asi třikrát.“

Přesto si jeho svěřenkyně nevedly úplně špatně. Do dalších dvou zápasů se mají z čeho odrazit. „Náš celkový výkon nebyl špatný, ale sedmnáct technických chyb a pouze 52 procentní úspěšnost střelby jsou hlavní důvody, proč jsme zápas nevyhráli,“ uzavřel hodnocení Poloz.

Druhé utkání odehrají české juniorky již zítra v hale v Chebu v 16 hodin proti Norsku, třetí zápas je pak na programu v sobotu v 10 hodin opět v Chebu, kde se juniorky poměří s Islandem.

O štít města Chebu: Česká republika – Švýcarsko 24:32 (13:14)

Zdroj: www.handball.cz

Sdílet