Aktuality, Klub

I CHEBSKÁ ŠKOLNÍ LIGA ODSTARTOVÁNA

Dá se říci, že více než rok poté (díky pandemické situaci), co jsme začali kontaktovat chebské základní školy a spolupracovat s jednotlivými školními trenéry, se povedlo uspořádat v chebské městské sportovní hale zahajovací turnaj „Chebské školní ligy“ jako první vlaštovku lepších časů. Po dlouhé covidové pauze (2020-2021) jsme letos v říjnu obnovili kontakty v chebských školách a tam, kde jsme to bohužel v loni nestihli, se povedlo dokončit ukázkové hodiny a dodat materiály/pomůcky k miniházené, tak aby měli učitelé/trenéři tu správnou inspiraci. Děti byli nadšené z nové sportovní aktivity a miniházenou se zjednodušenými pravidly skvěle přijali.

Ve spolupráci s domácím oddílem HC Hvězda Cheb byl naplánován datum turnaje „Chebské školní ligy“ v termínu, kdy do Chebu zavítá světová házená v podobě mezinárodního turnaje juniorek a žen „O štít města Chebu“. I přesto, že je v tomto čase obsazenost haly velká, se povedlo najít na začátku týdne v pondělí 22.11.2021 dopoledne prostor právě pro základní školy a první turnaj „Chebské školní ligy“ symbolicky otevřel týden, který se dá nazvat svátkem házené v Chebu.

Bohužel i nyní coronavirus trochu zaúřadoval a z pěti základních škol, které se přihlásili do letošní sezóny školní ligy miniházené 2021/2022, se dvě omluvili kvůli zhoršující se epidemiologické situaci. Po dohodě s 1.ZŠ, 3.ZŠ a 6.ZŠ v Chebu jsme se rozhodli turnaj i v tomto nižším počtu zorganizovat. Každá škola se zúčastnila se dvěma týmy: 1.- 3. třída a 4. – 5.třída. Zápasy se hráli v minutáži 1×15 minut, dvoukolově systémem každý s každým. Děti měly tak dostatečný čas si zahrát a vše si vyzkoušet v praxi. Na všech byla vidět velká radost a bojovnost. Všichni si dopoledne skvěle užili. Do rolí rozhodčích i trochu trenérů se tentokráte zapojily dorostenky z domácího oddílu HC Hvězda Cheb a vyzkoušely si tak i jinou pozici v házené. Na konci turnaje byli všichni účastníci odměněni diplomem a zlatou medailí, které si hrdě s velkým potěšením nesli z haly na krku.

Chtěli bychom poděkovat paním učitelkám těchto tří chebských základních škol, a to 1. ZŠ Skalka- Mgr. Šebová Lenka, 3. ZŠ Zlatý Vrch – Mgr. Kubalová Lucie a 6. ZŠ Bazén – Mgr. Mjartanová Sibyla za vstřícnost, skvělou organizaci a pružnost. V týdnu před turnajem přišlo vládní rozhodnutí, že se od pondělí musí děti ve škole otestovat a všichni to zvládli bez problémů na jedničku. A co více, velké uznání a poklona jak i v této nelehké době vedou děti ve školách ke sportu a dopřejí jim i trochu změny, kterou nyní víc jak kdy jindy určitě potřebují. Velké díky všem, kteří se podíleli na samotné organizaci turnaje přímo v hale (rozhodčí, trenéři, časomíra, fotogalerie …).

Covid opatření nabírají na síle, měli jsme v plánu ještě do konce roku uspořádat jeden turnaj v Chebu, ale obáváme se, že momentální situace nám to nedovolí. Každopádně mi se nevzdáme a hned jak to jen trochu půjde, tak jdeme do tohooooo! Protože tohle má smysl!

Sdílet