Aktuality, Klub, Turnaje

Krajský turnaj školních lig součástí 2Finále Českého poháru v Karlových Varech

Ve středu 23.2.2022 se do Haly míčových sportů v Karlových Varech sjely všechny základní školy v Karlovarském kraji, které se pravidelně zúčastňují školní ligy v miniházené organizované Karlovarským krajským svazem házené. Cíl byl jediný, a to účast na společném krajském turnaji školních lig při příležitosti vrcholné házenkářské akce, kterou bylo 2FINÁLE Českého poháru mužů a žen. Na místo dorazilo 10 základních škol – ZŠ Lázně Kynžvart, ZŠ Drmoul, ZŠ JIH Mariánské Lázně, ZŠ ÚŠOVICE Mariánské Lázně, ZŠ Dolní Žandov, 1. ZŠ Cheb, 3. ZŠ Cheb, 5. ZŠ Cheb, 6. ZŠ Cheb a ZŠ Skalná, pro kterou to byla velká premiéra na školním turnaji v miniházené.

V hale míčových sportů v Karlových Varech od brzkého rána pracovali organizátoři celé akce, a to zástupci klubů Házená Kynžvart a HC Hvězda Cheb spolu se zástupci Českého svazu házené, aby připravili školám skvělé zázemí a postarali se o hladký průběh celého dopoledne. Všichni si to užili bez jediné chybičky. Dopravu školních dětí do Karlových Varů zajistili svými autobusy CK JANA a AUTOBUSY KV. Velký dík patří také správcům sportovní haly, kteří neváhali pomoct s jakýmkoliv požadavkem.

Turnaj byl rozlosován na 3. hrací plochy s minutáží 1×10 minut na zápas tak, aby se střetli mezi sebou školy z „Chebské školní ligy“ a „Lázeňské školní ligy“, jednoduše aby se utkali s jinými soupeři než jsou tradičně zvyklý. Řízení utkání (rozhodčí) se ujaly opět hráčky z obou pořádajících klubů – 5 starších žákyň z Házené Kynžvart + 4 mladší dorostenky z HC Hvězda Cheb.

Protože se jednalo o vrcholnou akci, bylo pro týmy připraveno překvapení v podobě barevných triček (dresů) vyrobených přímo k příležitosti tomuto velkému dni pro českou házenou, takže každý tým hýřil jinou barvou. Poté následovalo malé zahájení turnaje, kdy pár hezkých motivujících slov pronesl zástupce ČSH a manažer soutěží pan Mgr. Ondřej Šimůnek. Před samotným prvním hvizdem bylo nutné se ještě postarat o rozcvičení dětí vedené staršími žákyněmi z Házená Kynžvart a dorostenkami z HC Hvězda Cheb. V 9:00 hodin jsme už byli svědky zahajujících prvních utkání. Celé dopoledne se neslo ve sportovní přátelské atmosféře, kdy nebylo nouze o úsměvy, radost a skvělé sportovní výkony.

Součástí dopoledne bylo také networkingové setkání vedené členkou Exekutivy KVKSH Danielou Radovou určené pro zástupce karlovarských základních škol, kteří projevili zájem o projekt Miniházená do škol. Cílem byla snaha přivést miniházenou i do Karlových Varů a okolí, kde tento sport ještě nenašel své zázemí, a tím rozšířit nabídku sportovních aktivit ve školách na Karlovarsku. KVKSH tím plní i jeden ze svých dlouhodobých cílů.

Na samotném slavnostním vyhlášení turnaje byli všichni účastníci odměněni památným diplomem se svým jménem a zlatou medailí. V našem projektu se výsledky nesledují a skore se nepočítá, vítězem je každý, kdo se zúčastní a překoná své limity. O pár slov závěrem se kromě Jiřího Maršíka (trenér mládeže Házená Kynžvart) postaral opět i Mgr. Ondřej Šimůnek.

Závěrem velké poděkování všem zúčastněním učitelům za jejich vstřícnost a ochotu poskytnout dětem kromě vzdělání ve školách i něco navíc. Je vidět, že plno věcí jde, když se chce a přitom slovo „NEJDE“ neexistuje. Veliké díky všem, co se zasloužili o skvělou organizaci a hladký průběh celého dopoledne.

Odjížděli jsme z Karlových Varů s krásným pocitem dobře vykonané práce a pozitivně naladěni do dalších chvil s miniházenou.

Soukupová Irena, garant školní ligy za KVKSH, trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet