Aktuality, Mladší dorostenky

Úspěšnou pouť bez jediné porážky završily mladší dorostenky v Mostě

K poslednímu utkání 2. ligy mladších dorostenek v této sezóně jsme vyrazili na sever k Černým andělům do Mostu. Náš tým nebyl díky zraněním a nemocem v ideálním složení, a tím pádem ani v ideálním počtu. Před zápasem jsem stihl dát kávu i s mosteckým trenérem Jirkou TANCOŠEM a ten mi řekl, že podobné problémy jsou i v jejich složení. Dvojice rozhodčích Petr PEŠEK a Kamil NAVRÁTIL přesně v poledne pískli do svých píšťalek a naše prezentace v Mostě začala.

Poněkud rozpačitý vstup do utkání doprovázely naše nepřesné střely, a tak se na první branku čekalo až do probíhající čtvrté minuty. Naprosto vyrovnaná bitva trvala až do minuty devatenácté, kdy jsem si vzal první oddechový čas. Ten nám přišel vhod a splnil svůj účel. Po tomto momentu se nám šňůrou tří branek podařilo odskočit na čtyřbrankový rozdíl a poločas dotáhnout k šestibrankovému náskoku. Začátek druhého dějství už vyzněl jasně v náš prospěch, což ovlivnilo i zbylý průběh zápasu a naše hráčky tak dokráčely k vítězství o čtrnáct branek.

Na závěr krátké ohlédnutí za tímto soubojem trenérem Jiřím Maršíkem: „Stav našeho týmu nám v Mostě bohužel nedovolil předvést házenou, která by uspokojila nejen mě, ale i oko diváka. Opravdu jsme museli hrát účelově, tak abychom utkání zvládli a aby výsledek nepokazil našim hráčkám průchod soutěží bez porážky. Jsem opravdu rád, že se nám to podařilo, že to děvčata zvládla, vždyť ať je to v jakékoliv soutěži, odehrát šestnáct utkání bez jediné porážky, není až takovým pravidlem. Před sezónou bych si netroufl ani náhodou něco takového typovat. Některá utkání byla hodně těžká a vše mohlo dopadnout úplně jinak. V této soutěži figurovaly týmy z klubů zvučných jmen z Písku, Slavie Praha, Mostu. Silný byl Tachov, Pardubice a podcenit nešlo ani Havlíčkův Brod, Kobylisy či Vršovice. Jasně že víme, že to není první liga, kterou bychom chtěli vyzkoušet v příští sezóně, ale i v této soutěži nikdo nechtěl jen tak prohrávat a našemu mládí se podařilo každý tým zvládnout doma i venku. No a přesto, že jsme v Mostě vyhráli, objevily se na tváři některých našich hráček slzičky. Pro hráčky ročníku 2005 jako je Anička BÍLÁ a Sára HŘIVNOVÁ to byl poslední soutěžní zápas v této kategorii. Kateřina VYSLOUŽILOVÁ, která nám pro zranění hodně chyběla, možná zaslzela doma, ale to potvrzené nemám. Takže za mě děvčatům velká poklona a velký dík realizačnímu týmu. Jedna část je za námi, sezóna nekončí, trénujeme a jedeme dál.“

Ocenění od klubu Házené Kynžvart si hráčky mladšího dorostu převezmou v sobotu dne 21. 5. 2022 před utkáním našeho „A“ týmu žen, který bojuje o bronzovou medaili v MOL Lize a které začíná v 17,00 hodin Přijděte i vy podpořit Házenou Kynžvart do sportovní haly Milana PROKEŠE a třeba i zažít historický okamžik.

Sestava a počet vstřelených branek: Andy BUCHTOVÁ a Laura MAYHOUB – brankařky, Anna BÍLÁ – 7, Klára BLAHUTOVÁ – 9/2, Sára HŘIVNOVÁ – 1, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 2, Daniela MORÁVKOVÁ, Claudia RAMPOVÁ – 13/4, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 4, Lucie BUREŠOVÁ, Linda BAŤKOVÁ – 1.

Vedoucí družstva: Lenka VOHANKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistenti: Petr SOBOTÍK a Josef VOHANKA. Týmový fotograf: Hana ŠPAČKOVÁ.

Sdílet