Aktuality, Mladší dorostenky

Jihočešky tvrdě dobývaly kynžvartské hradby, ale ty ani tentokráte nepadly

Ve třetím kole první ligy mladšího dorostu jsme na naší palubovce hostili velice kvalitní tým Sokol Písek. Družstvo s velice kvalitní spojkovou řadou, která kromě individuálních dovedností profituje i z kvalitní práce pivotů. Věděli jsme, že rozhodovat bude především kvalita v naší obranné činnosti. První desetiminutovka tohoto utkání byla naprosto vyrovnaná. Vedení na naši stranu děvčata strhla až od dvanácté minuty. Toto pomalinku navyšovaly na poločasových 18 : 13. Při poločasovém pohovoru jsme hráčky upozorňovali na to, že ještě není konec, že do druhé půle musí nastoupit s plnou koncentrací, jako by byl stav 0 : 0. Bohužel toto se nám nepodařilo. Několik nepřesností, bázlivost a zbytečná vyloučení znamenají snížení našeho vedení a ve 41. minutě si musíme vyžádat team time–out. Jeho význam ovšem mažou naše další zbytečná vyloučení a neproměnění sedmimetrového hodu. Nadšení Jihočešek narůstá, naše trápení trvá a devět minut před koncem je stav 27 : 27. V tuto chvíli přišla naštěstí rozhodující šňůra tří branek z rukou Šandové, Rampové a Šperlové. Od této chvíle už jsme na každou vstřelenou branku dokázali odpovědět a s pomocí ještě jednoho oddechového času jsme si po velké bitvě dokráčeli k velice cenným dvěma bodům za vítězství 35 : 32.

Dovolte mi pár slov závěrem: „Utkání, které nám opět ukázalo, že ani pětibrankový náskok v házené ještě nic neznamená. Možná tak až pár minut před koncem. Zatímco mi, co jsme byli na lavičce, máme další jizvy na srdci, pro diváky to bylo drama se šťastným koncem. Naše děvčata to prostě urvala. Své odvedly všechny. Střelecky to odtáhly Claudia Rampová s Májou Šperlovou, která z pravého křídla dala několik branek, řekl bych, zázračných. Obě tyto hráčky podpořily mladé Žaneta Šandová s Markétou Königovou. Každá vstřelená branka v tomto dramatu měla svou velkou váhu a hodnotu. To vše podpořila v brance Andrea Buchtová svými zákroky. I když se nám ne vše dařilo podle našich představ především v obraně a naše hráčky, nevím proč, vypouštěli druhou vlnu rychlého útoku, přesto jsme to dokázali. Sokolky z Písku nám ukázaly ještě mnoho činností, na kterých musíme zapracovat. Přesto, že jsme vyhráli, věřte, že nelítáme v oblacích, ale zůstáváme nohama pevně na zemi. Vzhledem ke složení našeho týmu bude zapracování na problémech o něco složitější. Budeme se snažit s tím poprat co nejlépe. Všem, a to opravdu všem hráčkám, jménem celého realizačního týmu za neděli děkuji. Děkujeme všem za podporu nejen v hale, moc si toho vážíme!“

V tomto týdnu se naše dvě hráčky Claudia RAMPOVÁ a Andrea BUCHTOVÁ zúčastní reprezentačního srazu dorostenek v Břvích. Více zde. My všichni jim držíme palce, ať se jim daří!

Sestava a počet vstřelených branek: Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYHOUB – brankařky, Daniela KRÁLÍKOVÁ, Tereza KOCANDOVÁ, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 1, Žaneta ŠANDOVÁ – 6/1, Markéta KONIGOVÁ – 4/1, Klára BLAHUTOVÁ – 3, Claudia RAMPOVÁ – 9/2, Daniela MORÁVKOVÁ -1, Michaela HUĎOVÁ – 2, Magdalena ŠPERLOVÁ – 9, Viktorie BOČANOVÁ. Vedoucí týmu: Václav RAMPA.

Trenér: Jiří MARŠÍK, Asistenti trenéra: Josef VOHANKA a Petr SOBOTÍK. Týmový fotograf: Petra SOBOTÍKOVÁ

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet