Aktuality, Mladší dorostenky

Z daleké cesty se vrátily dorostenky bohatší o zkušenosti

Ve čtvrtém kole 1. ligy mladších dorostenek jsme zajížděli k nejvzdálenějšímu soupeři do ostravské Poruby. Cesta nám vyšla dle naplánovaného harmonogramu skvěle, aby se naše hráčky před zápasem stihly vyvětrat na krátké procházce a v klidu se připravit na utkání. Možná i proto měly skvělý vstup do utkání a poměrně rychle si vytvořily alespoň mírný tříbrankový náskok. Naši hru velice zkomplikovalo druhé vyloučení Žanety Šandové již v probíhající deváté minutě utkání. S tím jsme se těžko vyrovnávali a střídání hráčky obrana útok nám ovoce nepřinášelo, takže jsme byli nuceni v naší okleštěné sestavě hodně improvizovat. Přesto jsme mírné tříbrankové vedení udrželi až do poločasové přestávky a oddychovali za stavu 9 : 12. Bohužel vstup do dějství druhého je naprosto opačný a domácí ve třech minutách otáčejí vedení na svou stranu. Po našem oddechovém čase už probíhá naprosto vyrovnaná hra. V této fázi hry se my se jednobrankového vedení dostáváme jen jednou a jinak prakticky stále dotahujeme jednobrankový náskok domácích. I když z naší strany snaha byla veliká, nikdo na hřišti nevypustil ani pikosekundu, nebyl nám z hůry dopřán ani bod a ze Slezska jsme se vraceli byť se vztyčenou hlavou s prohrou o jedinou branku 26 : 25.

Na závěr hodnocení trenéra Jiřího Maršíka: „Přesto, že jsme nebyli v ideální sestavě ani počtu, měli jsme na to v tomto utkání bodovat. Určitě zde nebudu hledat nějaké výmluvy, ale do problému jsme se dostali sami některými fatálními ztrátami míče a neproměňováním naprosto vyložených šancí, které kolikrát nešli ani do prostoru branky. Naší koncepci hodně ovlivnilo druhé vyloučení Žanety ŠANDOVÉ za nastřelení brankařky do obličeje. Museli jsme hodně improvizovat a posílat hráčky na posty, které pro ně zrovna nejsou obvyklé. K lepšímu výsledku nám chybělo ještě třeba i o něco více úspěšných zákroků brankářek především po střelách z dálky. Přesto, že jsme byli v takových problémech, hrály naše svěřenkyně až do posledního hvizdu rozhodčích naplno. A to je velice důležitý počin, který může příště přinést to kýžené ovoce. Bohužel tím, že jsme sami sebe dostali do problémů, nahráli jsme tímto i „osudu“, že nám nebyl dopřán ani bod. Já si dodnes to utkání v hlavě přehrávám, sám si říkám, jak by to dopadlo, kdybych v určitých chvílích zareagoval dřív nebo jinak. Těch možností je vždycky více, minimálně dvě a vy v ten moment prostě rozhodnete v to, v co v tu chvilku věříte. Tak to prostě je. Zklamání po utkání bylo veliké, v šatně po nás slzy našich hráček vytírají možná ještě dnes. Přesto všechno se naším děvčatům „medvěd k zemi klaní“ a můj hřbet se při tom ohýbá za to, že žily po celých šedesát minut a stále držely naději. Poděkování patří i celému realizačnímu týmu za skvěle odvedenou práci a všem těm, kteří nám drželi palce na dálku. V neděli 16. 10. 2022 od 13,00 hodin naše mládí čeká na domácí palubovce výzva veliká, lídr prvoligové tabulky DHC Slavia Praha, na toto utkání naváže od 15:00 hodin prvoligový duel zálohy žen proti Tatran Bohunice. Rádi Vás v naší sportovní hale Milana PROKEŠE přivítáme“.

Sestava a počet vstřelených branek: Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYHOUB – brankařky, Markéta KÖNIGOVÁ – 5, Žaneta ŠANDOVÁ – 4/1, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 1, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 3, Jana PUŽOVÁ – 1, Klára BLAHUTOIVÁ – 4, Claudia RAMPOVÁ – 2, Daniela MORÁVKOVÁ, Michaela HŮĎOVÁ – 5.

Zodpovědný vedoucí: Václav RAMPA. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent: Petr SOBOTÍK a Michaela HŮĎOVÁ. Týmový fotograf: Petra SOBOTÍKOVÁ.

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet