Aktuality, Mladší dorostenky

Dva cenné body vybojovaly mladší dorostenky u Vajgaru

K dohrávce dvanáctého kola 1. ligy a zároveň k prvnímu utkání jarní části vyrážel tým mladších dorostenek ve středu 15.2.2023 po poledni na jih České republiky do Jindřichova Hradce.

Při rozcvičování a pohledu na obě poloviny hřiště byl zcela patrný rozdíl. Na straně domácích „mraveniště“ plné sestavy domácích házenkářek a na straně naší vzhledem k marodce a zraněním pouze devět hráček do pole a dvě brankařky. Realita je prostě taková a nám nezbývalo nic jiného než se postavit k tomuto dění čelem. Přesně v 18,30 hod. pískla velice zkušená dvojice rozhodčích Pavel RUTTA a Jiří VĚTROVSKÝ do svých píšťalek a utkání bylo zahájeno. A přesně od tohoto okamžiku byla na našich hráčkách vidět příkladná odhodlanost nenechat domácí nasednout na koně. První poločas naprosto vyrovnaný, mírné vedení se přelévalo ze strany na stranu a při poločasovém oddechu bylo dvoubrankové na naší straně. Samozřejmě jsme si my i hráčky byli vědomi toho, že to vůbec nic neznamená. Vždyť v prvním utkání u nás to byl právě Jindřichův Hradec, kdo vedl v poločase o dvě branky a utkání dopadlo nakonec v náš prospěch. Proto jsme i do druhé půle nastoupili s tím, že stav je 0 : 0 a i druhé dějství chceme vyhrát. To se našim svěřenkyním podařilo, kdy prakticky od 45. minuty měly zápas plně pod kontrolou, a nakonec dokráčely k poměrně překvapivému vítězství o deset branek.

Dovolte mi krátké ohlédnutí za tímto zápasem: „Vzhledem k nepřízni osudu a počtu hráček, které jsme měli k dispozici, jsem si přál odprezentovat se na půdě takto kvalitního soupeře tak, abychom po zápase z palubovky odcházeli s dobrým pocitem. Toto naše hráčky vyslyšely a splnily do puntíku. Opravdu byla radost se dívat na jejich odhodlání, soudružnost a spolupráci. Výsledek je velice lichotivý, z tohohle pohledu se může jevit jako velice jednoznačný, ale věřte, že k němu žádná jednoznačná cesta nevedla. Naše házenkářky do jedné nechaly na palubovce vše a hlavně v obranné fázi to kolikrát hodně bolelo. A i těm přihlížejícím, kteří si mysleli, že naše děvčata musí ve druhém dějství zákonitě fyzicky odpadnout, vzaly vítr z plachet a přesvědčily je o pravém opaku. Samozřejmě všem patří velké poděkování, ale za vyzdvižení stojí výkon mladých hráček Laury MAUHOUBOVÉ, která zachytala, řekl bych, famózně a Markéty KÖNIGOVÉ, která výsostně obhospodařila střed pole v obraně i v útoku po celých 60 minut. Se svou novou, ale pro tým nezbytnou rolí na pravé spojce se zkušeně vypořádala Claudia RAMPOVÁ, která svou kreativitou podpořila i skvělý výkon levoruké Magdaleny ŠPERLOVÉ na pravém křídle. V závěru opravdu ještě jednou smekám pomyslný klobouček za včerejší výkon před všemi jedenácti děvčaty. Děkujeme naší jediné fanynce, kterou jsme měli na místě v hledišti a všem těm, kteří nám drželi vše, co mohli u on-line přenosu.“

Další zápas odehrají naše prvoligové dorostenky opět na jihu Čech dne 26. 2. 2023 od 13,00 hod. na velice horké půdě Sokola Písek.

Sestava a počet vstřelených branek: Laura MAYHOUBOVÁ a Eliška SOUKUPOVÁ – brankařky. Magdaléna ŠPERLOVÁ – 9, Markéta KÖNIGOVÁ – 14/2, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 2, Tereza KOCANDOVÁ – 1, Klára BLAHUTOVÁ – 2, Claudia RAMPOVÁ – 10, Daniela MORÁVKOVÁ, Michala HUĎOVÁ – 1.

Vedoucí týmu: Václav RAMPA. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent týmový fotograf: Petr SOBOTÍK.

Jiří MARŠÍK, trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet