Aktuality, Mladší dorostenky

Na horké půdě Sokola Písek dorostenky na body nedosáhly

V nedělním ránu 26.2.2023 jsme do autobusu posbírali všechny hráčky, které byly momentálně k dispozici, a vyrazili jsme směrem na jih, kde na nás od 13,00 hod. čekal jeden z aspirantů na medailové umístění, a to družstvo Sokola Písek. Tým produkující rychlou házenou s velkým tlakem na obranu v postupném útoku, který dokáží vytvořit hráčky na všech postech. My jsme chtěli navázat především na výkon a odhodlání, které naše hráčky zdobilo v Jindřichově Hradci, ale bohužel na toto se nám plně navázat nepodařilo.

Průběh prvního poločasu byl vyrovnaný a vývoj skóre se dokonce třikrát překlopil i na naši stranu. Ale v posledních pěti minutách prvního dějství jsme neproměnili sedmičku a několik šancí a šli jsme do oslabení. Domácí toho využili, jak se nakonec ukázalo, k rozhodujícímu náskoku čtyř branek. Vstup do druhé půle pro nás vypadal poněkud hrozivě, když během tří minut náskok píseckých narůstal až na osm branek. Naštěstí bojovný prapor pozvedla Claudia RAMPOVÁ a naše děvčata se dokázala vrátit do utkání, kdy si domácí trenér sedm minut před koncem vyžádal oddechový čas za stavu 35 : 33. Bohužel pro nás, nám domácí opět odskočili o čtyři branky, a naše hráčky už to i přes velkou snahu nedokázaly v závěru zvrátit.

Dovolte mi tradiční trenérské ohlédnutí za tímto zápasem: „Pro nás, ať je to jak chce, je velice lichotivé, že na palubovce takto kvalitního soupeře dokážeme nastřílet 37 branek. Co nás trápí, a s čím se snažíme pracovat, je fáze obranná. Jedná se především o návrat do obrany a důraz a důslednost na našem brankovišti. Tam máme rezervy zcela zjevné. Pokud se nám přes všechny problémy, které v přípravě máme, toto podaří zlepšit, budeme i pro špičku ligové tabulky ještě kvalitnějším soupeřem. Abychom nekončili negativně, přestože některé naše hráčky byly unavené už před zápasem, všem patří velké poděkování za to, že ani při nepříznivém vývoji zápasu nehodily flintu do žita, a kdyby ten sportovní bůh jen malinko pootevřel okno, mohlo dojít k nečekanému zvratu a překvapení. Velké poděkování těm, kteří nás podpořili na místě a všem, kteří nám drželi vše co mohli u online přenosu.“

Další utkání v této nejvyšší soutěži mladších dorostenek čeká naše házenkářky dne 12. 3. 2023 od 13,00 hod. v domácím prostředí, kdy budeme hostit TJ Sokol Poruba. Pokud si najdete čas a přijdete nás podpořit, budeme Vám vděční. S Vámi jsme silnější.

Sestava a počet vstřelených branek: Laura MAYHOUBOVÁ a Eliška SOUKUPOVÁ – brankařky. Magdaléna ŠPERLOVÁ – 10, Adéla NOVÁKOVÁ, Markéta KÖNIGOVÁ – 5, Tereza KOCANDOVÁ, Klára BLAHUTOVÁ – 1, Claudia RAMPOVÁ – 13/2, Daniela MORÁVKOVÁ, Michala HUĎOVÁ, Žaneta ŠANDOVÁ – 7/2, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 1.

Vedoucí týmu: Václav RAMPA. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent: Josef VOHANKA.

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart.

Sdílet