Aktuality, Starší žákyně

Trnitá cesta za plným ziskem bodů pro starší žákyně v dalším kole Žákovské ligy

Zdravotní stav a nervovou soustavu realizačního týmu starších žákyň už v týdnu před sobotou 4.3.2023 otestovalo pár skutečností. Že počet našich hráček je tak tak na hraně, abychom byli schopni vůbec hrát, ví snad každý. Do toho jednu odvezou ve středu do nemocnice s tím, že nikdo neví na jak dlouho. Další ve čtvrtek oznámí, že jede na hory a jedna z těch dvou, které mají tým doplnit, omarodí. Přesto v sobotu brzy ráno vyrážíme s osmi hráčkami do pole a dvěma brankařkami.

V písecké obloukové hale na nás čekali čtyři soupeři v tomto pořadí – HC Háje Praha 23 : 17 /13 : 9/, TJ Spartak Ústí nad Labem 19 : 13 /7 : 5/, Sokol Písek „B“ 18 : 15 /8 : 10/ a 1.SC Bohumín 19 : 9 /7 : 3/.

Přečtěte si ohlédnutí trenéra týmu Jiřího Maršíka za touto náročnou sobotou: „Bez ohledu na postavení v tabulce nám bylo jasné, že kompletně uspět v tento den nebude vůbec jednoduché. A k tomu ještě nikterak nenapomáhalo vystoupení našeho týmu, které bylo už od prvního zápasu tak nějak, řekl bych, apatické. Chyběla jiskra, optimismus a nadšení. Toto se objevilo až ve třetím zápase s Pískem „B“, ale až když nám prostě teklo do bot. Nadšené domácí házenkářky vedly před koncem prvního poločasu ještě o čtyři branky. Museli jsme něco změnit. V tento moment se na střední spojce a hrotu naší obrany skvěle odprezentovala Nina SALAJKOVÁ, která svým buldočím přístupem nakopla výkon celého týmu, čehož využila především Markéta KÖNIGOVÁ, která svou sedmibrankovou šňůrou překlopila vedení na naši stranu a tým dokázal dokráčet k velice důležitému vítězství. V těchto chvílích bylo vidět to, co doposud chybělo, a to radost, povzbuzování a týmová spolupráce. Můžeme být opravdu rádi, že jsme v tento den neztratili ani bod a nadále se držíme na předních příčkách. Velkou poklonu zaslouží především naše brankařka Laura MAYOUBOVÁ, která se nenechala vyhnat z branky ani přes bolestivé zranění prostředníčku na levé ruce a opět předvedla skvělé výkony. Soutěž je velmi vyrovnaná, všem chybí odehrát ještě osm zápasů. Nám v cestě stojí ještě dost kvalitních týmu a mezi nimi i favoriti na celkové vítězství. K dalšímu kolu budeme zajíždět 15. 4. 2023 do Zlína, kde se kromě domácího B-týmu, utkáme s HK Slavia VŠ Plzeň, SHK Kunovice a DHC Slavia Praha. I když nebylo vše ideální, všem děvčatům patří velké poděkování, protože v tom počtu v jakém jsou, dokazují téměř nemožné. Zvláštní poděkování letí tříčlennému fanklubu, který nás podporoval na místě a všem těm, kteří především ve třetím zápase museli trpět u on-line přenosu. Konec dobrý, všechno dobré!!!

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu 3. kola: Laura MAYHOUBOVÁ a Eliška SOUKUPOVÁ – brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ – 2/1, Markéta KONIGOVÁ – 41/10, Žaneta ŠANDOVÁ – 13/2, Nina SALAJKOVÁ – 8, Kateřina JEŽKOVÁ – 4, Karolína ABRAHÁMOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 9, Lucie DOČEKALOVÁ Lucie 2.

Vedoucí týmu a fotograf: Hana ŠPAČKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK.

Průběžná tabulka soutěže k nahlédnutí zde.

Sdílet