Aktuality, Mladší dorostenky

Vynikající střelecká potence rozhodla o dominanci dorostenek

Prohra o jedinou branku ve čtvrtém kole podzimní části právě na palubovce dnešního soupeře TJ Sokol Poruba nám všem zanechala šrámy na duši. V týdnu před tímto zápasem si ji všichni připomněli. Cíl tohoto utkání byl jasný a naplněný do poslední kapky. Mladší dorostenky, tentokrát doplněné jen staršími žákyněmi bez tachovských hostujících hráček, zkušeně ovládly palubovku od prvního hvizdu rozhodcovské dvojice a po jejich posledním fouknutí do píšťalek se radovaly z jasného vítězství 42 : 24 a zaslouženě si užily děkovačku přihlížejících.

Přečtěte si hodnocení utkání trenéra týmu Jiřího Maršíka: „Jako velký hendikep jsme vnímali to, že tentokrát nebudeme mít na pravém křídle levorukou jistotu, kterou nám zatím přinášela tachovská Magdalena ŠPERLOVÁ s její vysokou střeleckou úspěšností. Naštěstí v zápase tato skutečnost pro nás nebyla až tak limitující, protože i naše pravoruké hráčky, které se na tomto postu objevily, střelecky nikterak nepropadly. Jsem opravdu rád, že naše házenkářky po celých šedesát minut dokázaly držet vysoké tempo hry. Dále jsem rád, že hra neuvadala ani když v konkrétních fázích utkání byla na palubovce sestava složená ze starších žaček. V neposlední řadě velmi kvituji, že vývoj utkání umožnil v reálné minutáži dát příležitost všem hráčkám, a že každá z našich třech brankařek měla svůj procentuální podíl na krásných osmnácti zákrocích a kvalitně založených rychlých útocích. Toto utkání nám vyšlo skvěle, přestože v obranné fázi máme ještě sem tam nějakou tu rezervu. Za mě v samotném závěru poděkování a gratulace našim děvčatům, poděkovaní všem přítomným na hale a skvělému realizačnímu týmu. Děkujeme, že jste s námi. S Vámi jsme silnější! “

Sestava a počet vstřelených branek: Laura MAYHOUBOVÁ, Andrea BUCHTOVÁ a Eliška SOUKUPOVÁ – brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ, Markéta KÖNIGOVÁ – 15/1, Žaneta ŠANDOVÁ – 3, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 1, Nina SALAJKOVÁ – 3, Alina HODULIAN, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 3, Kateřina JEŽKOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 1, Klára BLAHUTOVÁ – 3, Claudia RAMPOVÁ – 13. Vedoucí týmu: Václav RAMPA. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent trenéra: Lenka ČERNÁ. Zdravotník: Josef VOHANKA.

K dalšímu prvoligovému utkání zajíždí mladší dorostenky v neděli 19. 3. 2023 do Prahy, kde se od 11,00 hod. postaví dosud neporaženému lídru tabulky DHC Slavia Praha.

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet