Aktuality, Mladší dorostenky

Pražský lídr tabulky nad síly dorostenek

Přestože na našich hráčkách v tomto utkání byla od začátku vidět jistá bázlivost, vstup do utkání nebyl vůbec špatný a mírné vedení bylo na naší straně. Ale to se samozřejmě domácím nelíbilo a vývoj skóre překlopili o čtyři branky na svou stranu. V tento okamžik jsme ještě dokázali zvednout hlavu a srovnat na 16 : 16 necelých pět minut před koncem prvního poločasu. Ale toto už bohužel z naší strany bylo vše. Následoval hodně utrápený začátek druhého dějství z naší strany, velké množství chyb, naivní střelba a nekompromisní rychlé zakončování domácích. Naše první branka 2.poločasu padla až v deváté minutě a bylo rozhodnuto. Od této chvíle bylo jen otázkou o kolik domácí zvítězí.

Ohlédnutí trenéra týmu Jiřího Maršíka za tímto zápasem: „Nelze se na nic vymlouvat, realita je jasná. Pokud bychom v tento den dokázali uspět, byl by to ne malý, ale velký zázrak. Zdvojené posty domácích, rychlá hra, spolupráce spojek s pivotem, střelecká jistota na všech postech a především rychlá lajna a perfektní náběhy hráček do prostoru. Proti tomu naše složení jedenácti hráček, z čehož šest jsou regulérní starší žákyně včetně ročníku 2009, takže reálně na hřišti hrají i proti hráčkám starším o tři roky. Proto ani po tomto vystoupení na Slavii nemusíme propadat žádné skepsi. Výkon v prvním poločase byl z naší strany na jedničku. Druhé dějství nám až tak dobře nevyšlo, ale to se prostě stává. Tentokráte tým nejen střelecky odtáhla Claudia RAMPOVÁ, kterou podpořily ještě mladé Markéta KÖNIGOVÁ, Žaneta ŠANDOVÁ a Jana PUŽOVÁ. Pro všechny mladé hráčky, které s námi byly, jsou tyto herní zkušenosti velice cenné a nenahraditelné. Nesmím zapomenout na naše brankařky Lauru MAYHOUBOVOU a Andreu BUCHTOVOU, které se blýskly celkem patnácti zákroky, což je velice slušný výkon. Vedoucí tým tabulky máme za sebou. Ale již tuto neděli dne 26. 3. 2023 od 13,00 hod. budeme hostit tým, který okupuje druhou příčku ligové tabulky DHC Plzeň. Jsme doma a naše děvčata určitě budou chtít předvést co nejlepší výkon a dosáhnout úspěchu. Pokud nás přijdete do sportovní haly Milana PROKEŠE povzbudit, budeme rádi. S Vámi jsme silnější.“

Sestava a počet vstřelených branek: Laura MAYHOUBOVÁ a Andrea BUCHTOVÁ – brankařky. Markéta KÖNIGOVÁ – 6, Žaneta ŠANDOVÁ – 4, Daniela KRÁLÍKOVÁ, Nina SALAJKOVÁ, Lucie BUREŠOVÁ – 1, Jana PUŽOVÁ – 3, Claudia RAMPOVÁ – 12/2, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 1, Klára BLAHUTOVÁ. Vedoucí týmu: Václav RAMPA. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent: Petr SOBOTÍK.

 

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart.

Sdílet