Aktuality, Mladší dorostenky

Mladší dorostenky zahájily úspěšnou neděli

Třízápasový maraton tří nejvyšších soutěží zahájily v neděli o dvě hodiny dříve než obvykle zápasem s Jihočeškami ze Strakonic naše mladší dorostenky. Prvních deset minut tohoto utkání bylo naprosto vyrovnaných. Až následně si naše mládí začalo vypracovávat náskok, který do poločasové přestávky narostl na sedm branek. Bohužel pro nás poločasový pohovor a upozornění na to, že na naší straně máme o hodně více zbytečných chyb, než je obvyklé, a že je nutné se tohoto vyvarovat, vyzněl naprázdno a naše hra nenesla požadovanou kvalitu ani ve druhém dějství. I když nejprve náš náskok ještě narostl až na dvanácti brankový rozdíl, byl vinou hrubých chyb pět minut před koncem už jen pětibrankový. V tuto chvíli bylo nutné sáhnout po team time–out. Naštěstí ten už se účinkem neminul a naše hráčky ještě v poslední pětiminutovce zatopily pod kotlem a tuto část vyhrály 6 : 1, čímž skóre upravily na konečných 40 : 30, a tímto výsledkem potvrdily tabulkové predikce, které je před utkáním stavěly do role favorita.

Přečtěte si ohlédnutí trenéra týmu Jiřího Maršíka za zápasem: „Nevím, ale asi to, že všichni podle bodového zisku a postavení v tabulce předpokládají jednoduché utkání a fakt že stejně se to odráží i v hlavách samotných hráček, značí čeho jsme byli svědky v samotném zápase. Nekoncentrovanost v obraně, množství naprosto zbytečných ztrát míče a neproměňování vyložených šancí. Tento fakt nám místo nárůstu rozdílu ve skóre přivodil ještě před samotným závěrem starosti. Ano zvítězili jsme, povinnost splněna, ale to je tak asi vše. Přesto všechno se pokusím zakončit hodnocení pozitivně, a to že mírný nadstandard předvedly obě naše brankařky Andrea Buchtová s Laurou Mayhoubovou. Jako pozitivum lze uvést, že ke klasickým střeleckým tahounům jako je Claudie Rampová a Markéta Königová se připojila Natálie Sobotíková a o něco více, jak kdy jindy Daniela Morávková. Velkou pochvalu si za bojovnost a nasazení zaslouží mladá Nina Salajková, přestože se ji nepodařilo skórovat, byla na hřišti hodně vidět. V neposlední řadě děkujeme všem za podporu, a to nejen v hledišti, ale i u on-line přenosů. Toto bylo poslední vystoupení našich mladších dorostenek v soutěži na domácí palubovce. K poslednímu přeloženému utkání budeme zajíždět dne 10. 5. 2023 do Olomouce, kde se nám od 17,30 hodin postaví do cesty DHC Zora Olomouc. Děkujeme, že jste s námi. S vámi jsme silnější“.

Sestava a počet vstřelených branek: Andrea BUCHTOVÁ, Laura MAYHOUBOVÁ – brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ -1, Markéta KÖNIGOVÁ – 10, Žaneta ŠANDOVÁ – 1, Daniela KRÁLÍKOVÁ, Nina SALAJKOVÁ, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 8, Jana PUŽOVÁ – 1, Klára BLAHUTOVÁ, Claudia RAMPOVÁ – 15, Daniela MORÁVKOVÁ – 4.

Vedoucí týmu: Adéla PILMAJEROVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent trenéra: Lenka ČERNÁ. Zdravotník: Josef VOHANKA.

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet