A-TÝM, Aktuality

Derby pro Plzeň

Dnešní domácí utkání s Plzní, které bylo hráno před televizními kamerami ČT Sport nám bohužel body do tabulky nepřineslo..
Přestože se zejména první poločas vyvíjel velmi dobře v náš prospěch a šli jsme do vedení až o 6 branek, první poločas skončil skórem 17:15.
V druhé půli jsme chtěli pokračovat v nátlakové hře, ale bohužel se nám tolik nedařilo v obraně. Na konci 7. minuty 2. poločasu jsme soupeře pustili poprvé do vedení. Plzeň táhly dvě střelkyně TOP 3 statistik MOL ligy Schreibmeierová Simona a Fenclová Veronika, která daly dohromady 18 branek.
S radostí domů neodjíždíme, ale hlavu vzhůru, bojujeme dál!
Děkujeme všem, kteří dnes našli cestu do chebské D-Produkt Arény. Budeme se na Vás těšit ve čtvrtek 28.3.24, kdy nás od 18:00 hodin nečeká nikdo jiný než Iuventa Michalovce.

Trenér domácího týmu Peter Sabadka: „Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. Zápas byl vyrovnaný. My jsme věděli, že Plzen disponuje dvěma velmi kvalitními spojkami – Schreibmeierová Simona a Fenclová Veronika – obě jsou v TOP 3 nejlepších střelkyň. V posledním zápase porazili doma Slavii, proto jsme měli takový přirozený respekt. Ukázalo se, že poslední dva zápasy, které jsme nezvládli – finále ČP s Mostem a ligové utkání rovněž s Mostem – o něco pozastavilo náš progres. Ale chtěli jsme se vrátit na vítěznou vlnu. Děvčata celý týden velmi dobře pracovala, chtěli jsme hrát nátlakově, což nás zdobí. Věděli jsme, že musíme ubránit dvě kvalitní plzeňské spojky, to se nám v prvním poločase částečně dařilo, v průběhu celého utkání jsme ale nedokázali udržet vysoké tempo hry. Tlačila nás koncovka. V 2.poločase jsme chtěli v nátlaku pokračovat, bohužel jsme nezvládli ubránit zejména střed obrany, padlo několik branek z pivota. Dnes jsme neměli tak kvalitní defenzivu, jak bysme potřebovali. Chceme se do dalších utkání odrazit a vrátit se na vítěznou vlnu.“

Trenér hostujícího týmu Richard Řezáč: „My jsme šli do utkání s pokorou, protože víme, že Kynžvart udělal v poslední době velký progres a patří k TOP týmům v MOL lize. Nabádali jsme hráčky k maximální koncentraci po celých 60 minut, to se zejména v 1. poločase nepovedlo. Díky hře 7 na 6 jsme na tuto skutečnost dokázali odpovědět. V druhé půli se nám dařilo zablokovat rychlou hru Kynžvart z 1. a 2. vlny. Konečně se v posledních zápasech chytly i naše brankařky, které se pohybují kolem 40% úspěšností, ale bohužel jsme se zvedli pozdě a play-off už nám to nepřineslo.“

Sdílet