Aktuality, Starší žákyně

Žákovská liga 23/24 je minulostí. Starší žákyně sbíraly zkušenosti.

Na poslední 6.kolo Žákovské ligy vyrazil tým starších žákyň již v sobotu 11.5., a to až do Zlína, kde přenocoval, tak aby mohly hráčky hned ráno odpočinuté nastoupit k prvnímu utkání. Na programu dne byli čtyři soupeři, o kterých jsme věděli, že to pro náš mladý tým nebude nic jednoduchého. Dva týmy v TOP10 celkové tabulky Sokol Písek a HC Milevsko a k tomu tým aspirující na celkového vítěze HC Zlín A. Reálná šance na zisk ještě nějakého toho bodíku do celkové tabulky byla s týmem TJ Sokol Klimkovice. Až překvapivě dobře jsme si vedli v prvních dvou utkáních. Dařila se nám hra přes pivota a křídla, povedlo se i pár rychlých protiútoků, ale velký posun vpřed je vidět zejména v obraně, což nás do té doby dost trápilo. Co náš tým bohužel stále sráží k zemi, je proměňování vyložených šancí a sedmimetrových hodů. Proti Písku jsme si vybojovali šest sedmiček a úspěšní jsme byli jen ve 3 případech. Zápas s Milevskem byl zase o trochu lepší, dobrý pohyb našich děvčat vedl k nedovoleným faulům soupeře a do druhé půlky jsme nastupovali s vedením + 3 góly. V druhé půlce se nám bohužel tento stav proti zkušenějšímu soupeři nepodařilo obhájit. Opět nás sráželi k zemi neproměněné šance, ztráceli jsme koncentraci v obraně. Ve třetím utkání jsme nastoupili proti budoucím vítězkám soutěže HC Zlín A a jakoby i tíha proti komu stojíme, nám svazovala nohy. Prakticky od začátku do konečného hvizdu soupeřky kontrolovaly zápas a postupně navyšovaly vedení krásnou rychlou kombinační hrou. V posledním utkání jsme nastoupili proti TJ Sokol Klimkovice, kde jsme chtěli od začátku až do konce tempo hry diktovat, a to se děvčatům opravdu povedlo. Poločasový výsledek (+ 6 branek) jsme ještě v druhé půlce navýšili na konečný stav 30:19, takže se nám z posledního utkání celé soutěže povedlo dovést domů ještě 2 bodíky.

Jak celou soutěž hodnotí trenérka týmu Irena Soukupová?
„Věděli jsme, že pro nás nebude letošní ročník Žákovské ligy nijak výsledkově zajímavý. Celou soutěž a všechna utkání odehrála děvčata ročníku narození 2010/2011 bez ještě stále věkově starších žaček ročníku narození 2009. Na prvním místě pro nás, co do důležitosti, byli velmi cenné zkušenosti, které hráčky měly možnost sbírat prakticky po celé republice, a za ty jsme velice rádi. Děvčata poznala mimo jiné také to, že není potřeba někdy až zbytečně velkého respektu ze soupeře, a že je potřeba nabýt většího sebevědomí a věřit si. I když, kdo mě zná, ví, že nejsem moc velký zastánce nějakých individuálních cen a ocenění, mám to tak, že házená je od základu týmový sport a jedna bez druhé se na hřišti neobejdou. Samozřejmě každý malý úspěch potěší i co do motivace a když se podíváme do celkových statistik soutěže, tak zjistíme, že jsme přeci jedno týmové prvenství získali, a to za nejvíce branek ze sedmimetrových hodů – přesně 62 míčů jsme dostali do síti soupeřů. Velkou měrou se na tomto prvenství určitě zasloužila Lucka Dočekalová, která skončila v celkových statistikách střelců sedmiček na krásném 7. místě a z její ruky šlo na bránu 22 přesných profilů. Další hezký úspěch máme v TOP 10 mezi nejlepšími střelci, a to Andy Jandovou, která se umístila na 7. místě a nasázela soupeřům celkem 110 branek. Za mě je nejdůležitější, skvělá parta holek, která se baví házenou a každá si nějakou tu branku dala. Nesmíme zapomenout na naše skvělé brankářky Natálku Dubinovou a Veroniku Skočíkovou, které nám statečně hlídají záda v bráně a bez nich by to nešlo vůbec. Děkujeme všem děvčatům za příkladnou reprezentaci klubu, rodičům za velkou pomoc a podporu.
Jedna kapitola je za námi, ale tímto sezónu 2023/24 nekončíme. Čekají nás ještě další výzvy, kterým se postavíme čelem a doufáme, že u toho budete s námi.“

Sestava – Skočíková V. (Br.), Dubinová N. (Br.), Jandová A. (110 br.), Dočekalová L. (74 br.), Králíková D. (37 br.), Hrbková K. (3 br.), Hlaváčková B. (49 br.), Vlková T. (31 br.), Jadlovská M. (29 br.), Hůďová N. (27 br.), Lišková T. (18 br.), Hůďová T. (14 br.), Hlaváčková E. (8 br.), Kaválková D. (6 br.), Kolajová V. (3 br.).

Vedoucí týmu – Kolajová Renata
Trenérka – Soukupová Irena
Asistentka – Hůďová Míša

Sdílet