Aktuality, Klub, Turnaje

XLIX. Kynžvartský pohár – X. Memoriál Milana Prokeše 2024

Vrcholová seniorská sezóna je za námi, na řadu přichází vyvrcholení té mládežnické. Mezi nejoblíbenější místa, kde se před létem rozloučit, patří bezpochyby náš Kynžvartský pohár, který letos budeme už po desáté hrát jako Memoriál Milana Prokeše.

Opět nás čeká velká porce sportovních utkání, a to jak na čtyřech hřištích v Lázních Kynžvart, tak také již tradičně ve sportovní hale v Chodové Plané, kde nacházíme útočiště, tak abychom mohli vyhovět maximálnímu možnému požadavku týmů a nešli jsme na úkor kvality. Kdo k nám letos zavítá? Celkem se turnaje účastní 44 družstev z celé ČR a jeden host  z Německa – SV Oberlosa, což je naše partnerské město pro další chystané projekty. Ve všech kategoriích máme samozřejmě zastoupení domácích týmů, v kategorii mladších žaček dokonce hned dva, kde si zahrají i naši tři kluci, kteří už jinak válí v týmu Házená Chebsko. Těší nás obrovský zájem tradičních účastníků, ale letos přivítáme třeba také nováčka z Českých Budějovic. V kategorii starších žákyň nebude chybět ani špička Žákovské ligy, i když bez mistra. Na seznamu účastníků najdeme DHC Plzeň, DHC Slavia Praha, VŠ Plzeň, Sokol Písek, kterým patřilo 2. – 5. místo a slibujeme si tak velmi zajímavé sportovní výkony. I když o ty nám až zas tolik v tuto dobu už nejde. Budeme moc rádi, pokud si u nás všichni celé tři dny skvěle užijí, pobaví se, rozloučí se a odjedou domů spokojení bez jakéhokoliv zranění.

V areálu Léčebných lázní se tradičně představí kategorie mini žákyň, porce zápasů je tady úplně největší, takže hrajeme každý den už od rána od 8:00 hodin. Neváhejte sem zavítat a přijít povzbudit nejen domácí tým. Atmosféra tady bývá skvělá, prostředí úžasné a dobré jídlo a pití nebude chybět. Léčebné lázně pro naše účastníky turnaje poskytují většinu své ubytovací kapacity a z velké části se starají také o stravu. Za jejich spoluorganizaci jim patří velké poděkování. Bez jejich pozitivního přístupu by to opravdu nešlo.

Tartanové hřiště u Základní školy poskytuje zázemí vždy jedné skupině v kategorii starších žákyň. To znamená, že tady se odehrávají ty velké souboje a bitvy, na které se každý těší. I naše základní škola nám vychází již dlouhé roky vstříc a poskytují celé své zázemí pro ubytování a stravu další nemalé porce účastníků. Je vlastně malý zázrak, jak se tak malé město dokáže každý rok vždy nafouknout o víc než další polovinu obyvatel.

Centrem veškerého dění je pak areál TJ Sokol Lázně Kynžvart a jeho dvě sportoviště – sportovní hala Milana Prokeše, která patří starším žákyním a původní asfaltové hřiště, které se během turnaje přemění na hrací plochu s umělým povrchem – tam pak najdete bojovat mladší žákyně. Druhá skupina mladších žaček odehraje svoje utkání ve sportovní hale Chodová Planá, kam jezdí kyvadlově naše autobusová turnajová doprava zajištěná společností Truck Partner, a to podle stanoveného harmonogramu. V Chodové Plané nacházíme již po několikáté své útočiště a je skvělé jak rádi a ochotně nás tady vítají.

Na regulérnost turnaje bude dohlížet 23 rozhodčích jak těch z extraligových pater, tak i ti mladší, perspektivní, kteří patří k budoucnosti našeho rozhodcovského sboru. K úspěšnému průběhu turnaje je potřeba samozřejmě spoustu ochotných dobrovolnických rukou, kteří se starají o výsledkový servis, občerstvení, zdravotní službu, dopravu a vše, co kolem turnaje leží a běží. Tady se nedá nikdy dost poděkovat, protože bez těchto lidí by se turnaj v tak velkém rozměru a v takové kvalitě nedal uspořádat.

Děkujeme také městu Lázně Kynžvart za poskytnutí vybavení a krásných pohárů do turnaje, Radkovi Motlíkovi za individuální ceny a společnosti Yoursport za ceny pro první tři umístěné týmy. Samozřejmě bez pracovitých rukou zaměstnanců společnosti D-Produkt a D-Produkt Reality vč. Penzionu nad halou bychom se nikam nehnuli. V neposlední řadě děkujeme společnosti Chevak za zapůjčení cisteren na minerálku, společnosti Starnet za internetové pokrytí, společnosti Penam za sponzorský dar v podobě naturálií, Karlovarskému kraji za účelovou finanční dotaci, společnosti EUTIT a Sboru dobrovolných hasičů za zapůjčení vybavení, Radkovi Hlaváčkovi za ozvučení slavnostního zahájení a závěrečného ceremoniálu, společnosti HDT za zapůjčení ozvučení na jednotlivá sportoviště a společnosti AR okenní technika za dopravu sportovního mobilního povrchu.

Nezbývá nic jiného než si přát krásné počasí a věříme, že si společně užijeme krásné tři dny plné radosti, napětí a pohody.

Stránka turnaje, kde můžete sledovat on-line výsledky, prohlížet si fotogalerii a najdete vše potřebné je zde.

Děkujeme, že jste s  námi!

Sdílet