Aktuality, Mladší dorostenky

Srpnový turnaj mladších dorostenek

Po dlouhé době zápasové vytížení se zlatou tečkou.

Po velice dlouhé době, kdy se nesmělo téměř nic a sportování mládeže bylo téměř nemožné, anebo jen za velice těžkých a specifických podmínek, které se velice často měnily, jsme se dočkali. Mladší dorostenky Házené Kynžvart vyrazily, samozřejmě za dodržení všech proti covidových opatření, na přípravný turnaj, který pořádal oddíl DHC Plzeň na palubovce sportovní haly patřící TJ Lokomotiva Plzeň. Díky početné základně měli pořadatelé z DHC Plzeň postaveny tři týmy pod označením DHC růžová, DHC černá a DHC dorostenky. Dále do Plzně kromě nás dorazil ještě tým z jihu Čech HBC Strakonice. Minutáž na jednotlivá utkání byla velice luxusní 2 x 20 min., což nám trošičku připomnělo zápasové vytížení v jednotlivých kolech žákovské ligy. Náš tým měl velice náročný los, kdy měl po každém odehraném utkání pouze jednozápasovou pauzu, což značilo nějakých pětačtyřicet minut. Že to bylo náročné na kondičku, je všem samozřejmě jasné. Nehledě na to, že po druhém zápase jsme museli rychle odběhnout na oběd a prakticky po odložení příborů se opět odprezentovat na palubovce. Teď jen malinko nastíním cestu našich házenkářek těmito čtyřmi měřeními sil. V prvním zápase S DHC černá vítězíme 19 : 13 /11 : 7/, kdo byl přítomen a viděl náš druhý zápas proti HBC Strakonice, možná přemýšlel po zápase o tom, kterého navštíví očaře. Pohled na trápení našich hráček a na to, jak se házená změnila v nějakou koulenou, nebyl vůbec příjemný. Je pravdou, že míč v tomto utkání našim hráčkám nevyhovoval, lepit se nesmělo, ale já toto vymlouvání nemám moc rád, ale na druhou stranu vím, že je to velice těžké. Přesto vítězství 15 : 9 / 8 : 4 /. Dva další zápasy s DHC Růžovou 22 : 20 / 12 : 11 / a s DHC dorostenky 15 : 13  / 10 : 5 / byly velice vyrovnané a mohly dopadnout klidně i opačně. Hlavně v posledním klání už to bylo hodně o morálně volných vlastnostech všech hráček.

Dovolte mi pár slov závěrem: „Nebudu mluvit za ostatní trenéry, ale pokud uvidí těchto pár mých slov, možná se se mnou ztotožní. Pohled na mé svěřenkyně v průběhu těchto sobotních zápasů jasně ukázal důsledky těžkého období, které silně zasáhlo veškeré sportování dětí a mládeže v celé České republice. Vážení přátelé, s těmi svěřenkyněmi, které vydržely a zůstaly svému sportu věrni, jsme opět na startovní čáře. Nedovedu odhadnout, za jak dlouho se dokážeme především herně vrátit tam, kde jsme byli před tím, než všechno zasáhla opatření proti té velice malé potvoře. Nemluvě o tom, kde a jak už jsme na tom v současné době mohli být. Dlouhý výpadek herního a zápasového vytížení je prostě nenahraditelný. Opravdu netuším, ale budeme se snažit udělat maximum pro to, aby tato doba byla co nejkratší. Mluvil jsme s trenérem ze Strakonic, ten, aby zachránil těch pár děvčat, co mu zbylo, spojil síly s kolegy a děvčaty z Milevska. V tom, že jsme zase na začátku jsme se shodli. No, ale pojďme končit trošičku pozitivně. Přes to všechno před našimi děvčaty po sobotě skláním velikou poklonu. Nejen těm patřícím do této kategorie, ale především těm mladším, které je doplnily a bez nich by to prostě v sobotu nedopadlo tak, jak to dopadlo, a to je nezpochybnitelné. Dnes bych opravdu za tu morálku musel vyjmenovat všechny. Ale snad se na mě nikdo nebude zlobit, když vyzdvihnu naši brankařku Andreu BUCHTOVOU, která to má v poslední době v hlavě srovnané, které hodně pomohl prázdninový kemp pro brankařky Věrky MACHARÁČKOVÉ, a která si jde za svým cílem. Její výkon ohodnotili i ostatní trenéři a byla vyhlášena jako nejlepší brankařka turnaje. Velkou úctu a poděkovaní od nás všech zaslouží naše malé křidýlko Anna BÍLÁ, které nás nenechala ve štychu, i když právě prožívá smutek. Věřím, že její babička viděla tam někde ze shora její výkon, a že Anička v tento den nehrála jen pro tým. Tento den jí vyšel a byla naší nejen nejlepší střelkyní, ale i hráčkou. A já věřím, že parta kolem ní a házená ji pomůže překonat toto těžké období. V sobotu to děvčatům vyšlo, nechaly na hřišti vše a slovy klasika, tak je to správné, tak to má být. V závěru už jen velká gratulace a poděkování všem hráčkám, všem, kteří nás z hlediště podporovali i v těžkých momentech a v neposlední řadě všem členům realizačního týmu.“

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu turnaje: Andrea BUCHTOVÁ a Eliška SOUKUPOVÁ brankařky, Žaneta ŠANDOVÁ – 1, KONIGOVÁ Markéta, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 6, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 12, Sára HŘIVNOVÁ – 10, Jana PUŽOVÁ – 1, Anna BÍLÁ – 18, Klára BLAHUTOVÁ – 13, Claudia RAMPOVÁ – 9, Daniela MORÁVKOVÁ – 1.

Vedoucí týmu: Lenka VOHÁNKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent trenéra: Petr SOBOTÍK a Josef VOHANKA.

Autor: Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet