Aktuality, Mladší dorostenky, Starší dorostenky

Další dva body přivezl mladší dorostenky z pražských Vršovic, kde našly azyl házenkářky z TJ Sokol Kobylisy II.

V hodně brzkém nedělním mrazivém ránu vyrazil oddílový autobus Házené Kynžvart, který vezl týmy starších a mladších dorostenek do pražských Vršovic, kde na ně čekaly ve svých soutěžích dorostenky z TJ Sokola Kobylisy II. Prvoligové utkání starších dorostenek, které mělo začít v 10,00 hod. začalo s cca dvacetiminutovým zpožděním, kdy rozhodčí a pořadatelé řešili strašnou zimu ve sportovní hale. Ani v tomto utkání se našim starším dorostenkám nepodařilo bodovat, kdy se statečně držely ještě v desáté minutě druhé půle. Ale bohužel dohrávaly prakticky v pěti s druhou brankařkou v poli, protože pro zranění byly tři hráčky ze hry staženy. Konečný výsledek 25 : 19 /11 : 10/.
To bylo jen pro informaci a já už se začnu věnovat kategorii, která mi přísluší, a to jsou mladší dorostenky ve druhé lize. I začátek tohoto utkání byl po dohodě posunut na 12,20 hod., aby naše hráčky, které musely čekat v tomto chladném prostředí, měly dostatek času na rozcvičení. Přesto, že tým domácích do této chvíle nezískal ani bod, nechtěl jsem dopustit nějaké podcenění či braní tohoto klání na lehkou váhu, vždyť v Písku Kobylisy dokázaly nastřílet 27 branek, což je na půdě tohoto soupeře v celku skvělý počin. Po trošku utrápeném začátku, kdy poprvé míříme přesně a dáváme branku až pomalu v páté minutě, se dostáváme do hry, kdy dominujeme vysunutou obranou a získáváme mnoho míčů a zakončujeme především z první a druhé vlny rychlého útoku. Posledních deset minut prvního dějství vyhráváme 10:1 a do šaten odcházíme s velkým náskokem 4:23. Vstup do druhé poloviny utkání je z naší strany poněkud vlažnější, ale toto utkání už je plně v naší režii, a na konto si připisujeme další dva body za vítězství velkým rozdílem 14:46. Na závěr hodnocení trenéra Jiřího Maršíka: „Co mě malinko mrzí, je ztráta koncentrace při vstupu do druhého poločasu. Přesto, že jsem děvčata na toto upozorňoval, jejich přístup v této části utkání mě donutil vzít si time-out a domluvou do dušiček docílit potřebného přístupu. Protože během pěti minut jsme dostali více branek jak za celý první poločas. K našemu vysokému vítězství přispěla především naše obrana, kde se nám, jak už jsem zmínil výše, dařilo získat mnoho míčů. Za touto vysunutou obranou stála v brance opět dobře fungující Andrea BUCHTOVÁ, která pokryla i mnohé vyložené šance soupeře. Naše vysoké vítězství je lichotivé, ale já myslím, že soupeř nebyl v plné síle. Mám za to, že některé jejich hráčky, které mohly startovat v této kategorii, nastoupily už ve starších dorostenkách, kterým dopomohly k prvnímu bodovému zisku. Já už jen poděkuji Janě PUŽOVÉ, která byť starší žákyně nás doplnila na úkor turnaje ve své kategorii, který probíhal u nás v Lázních Kynžvart a dokázala se i střelecky prosadit jako prakticky celý tým. Další poděkování patří všem našim hráčkám a všem těm, kteří nás opět podpořili i v chladném prostředí vršovické haly.“
Další plánované vystoupení mladších dorostenek v této soutěži se odehraje ve sportovní hale Milana PROKEŠE dne 24.10.2021 od 17,00 hod. Pokud se rozhodnete přijít naše děvčata podpořit, budete srdečně vítáni.

Sestava a počet vstřelených branek: Andrea BUCHTOVÁ – brankářka, Tereza JANDOVÁ – 1/1, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 4, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 3, Sára HŘIVNOVÁ – 3, Jana PUŽOVÁ – 4/1, Anna BÍLÁ – 9, Klára BLAHUTOVÁ – 9, Claudia RAMPOVÁ – 5, Daniela MORÁVKOVÁ, Kateřina VYSLOUŽILOVÁ – 8. Vedoucí týmu: Josef VOHANKA. Trenér: Jiří MARŠÍK.

 

Sdílet