Aktuality, Mladší dorostenky

Poctivý přístup dovedl tým mladších dorostenek k zisku dvou bodů proti DHC Slavia Praha

V předminulém víkendu náš tým mladších dorostenek ve druhé lize zvítězil na domácí palubovce nad házenkářkami z Pardubic 36 : 22, a tímto se posunul do čela výsledkové tabulky české skupiny ziskem osmi bodů ze čtyř zápasů. Ovšem, aby toto příznivé postavení vydrželo, bylo nutno uspět v zápase u velice kvalitního soupeře jakým bezesporu tým DHC Slavia Praha je. Z výsledku je jasné, že se to podařilo, i když snadné to nebylo. V rámci předzápasové porady byly hráčky nabádány, že kromě jiných faktorů bude dnes rozhodující přístup a nasazení všech hráček i v momentech, kdy se zrovna nedaří.
Vstup do utkání přinesl několik ztrát míče naštěstí na obou stranách. První dvoubrankový náskok pro tým Házená Kynžvart se zrodil až někdy v desáté minutě zápasu. To se ovšem domácím házenkářkám nezamlouvalo a ještě srovnaly krok. Ale od této chvíle si naše hráčky dokázaly vypracovat a udržovat mírné vedení až do poločasové přestávky, ve které jsme oddychovali s tříbrankovým vedením 10 : 13. Pochvala za nasazení a nabádání ke stejnému přístupu jako po celý první poločas se bohužel zpočátku druhé půle míjí účinkem a je nutno velice záhy sáhnout po time-outu, protože soupeř po našich nepřesnostech srovnal krok. Ale naše hráčky opět zatopily pod kotlem a tříbrankovou šňůrou se vrátily na poločasové vedení. Následoval time–out domácích, ale tým Házená Kynžvart už vedení nepustil, dokonce se v jeden moment podařilo navýšit náskok až na pět branek a udržovat plusové skóre až do závěrečného hvizdu rozhodčích, kdy na světelné tabuli zářila u hostí cifra 24 a u domácích 21. Jak utkání hodnotí trenér týmu Jiří Maršík?: „Za toto vystoupení musím naše hráčky opravdu pochválit. Protože přístup a nasazení to byly opravdu dva faktory, bez kterých by tento výsledek nebyl možný. Leckdy není vůbec snadné děvčata v tomto věku přimět k disciplíně a udržet správnou koncentraci v celé zápasové minutáži. Ale na DHC Slavia Praha se to podařilo! Holky chtěly, lavička žila a bylo vidět že to není hrané, ale opravdické. Dalším klíčem k úspěchu byla naše obrana. Hráčky byly patřičně agresivní v rámci pravidel, dotěrné, trpělivé, dařilo se jim často přerušovat hru soupeře a úspěšně blokovat a za tím vším stála ještě v brance Andy BUCHTOVÁ. Soupeř se velice dobře vracel, takže rychlých zakončení nebylo až tak moc. Tentokráte to bylo o kreativitě, spolupráci a uvolňování jedné na jednu v postupném útoku, kde po většinu zápasu nesla bojovou zástavu Claudia RAMPOVÁ, která po náročné práci na hrotu obrany ještě dokázala zatížit slávistické konto osmi brankami. Velice houževnatý výkon včera podala i mladičká Jana PUŽOVÁ. V závěru už jsme dohrávali bez zraněné Kláry BLAHUTOVÉ, která si podvrtla kotník a s velkým sebezapřením bojovala také potlučená Kateřina VYSLOUŽILOVÁ. Byla to opravdu bitva do posledních vteřin a za její zvládnutí ještě jednou všem našim mladým házenkářkám, které v Praze byly, náleží velké poděkování a pochvala. S tímto přístupem bude kladné hodnocení vždy, i když to třeba nedopadne. Zvláštní poděkovaní letí k celému realizačnímu týmu, všem, co nás podpořili přítomností na místě a i těm, kteří nám drželi palce u on-line přenosu na TV-com.“

Fotogalerie k prohlédnutí na klubovém účtu zde.

Sestava a počet vstřelených branek:

Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYHOUB – brankařky, Tereza JANDOVÁ, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 1, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 2, Sára HŘIVNOVÁ – 3/1, Kateřina JEŽKOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 1, Anna BÍLÁ – 2, Klára BLAHUTOVÁ – 4, Claudia RAMPOVÁ – 8, Daniela MORÁVKOVÁ, Kateřina VYSLOUŽILOVÁ – 3.

Vedoucí týmu: Josef VOHANKA. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent: Petr SOBOTÍK. Týmový fotograf: Petra SOBOTÍKOVÁ.

Sdílet