Aktuality, Mini žákyně

Tvoří se nám silný tým minižákyň

Od září 2021 se utváří nový tým nejmladších talentů v kategorii minižákyň doplněný o několik minižáků. Jedná se o děti narozené v letech 2012 a 2013. Děvčata a kluci částečně přešli z kategorie přípravky a z velké části se k nám postupně zapojili jako nováčci, kterým náš sport a styl naší práce učaroval.

Sportujeme pravidelně dvakrát týdně buď ve sportovní hale Milana Prokeše v Lázních Kynžvart nebo v tělocvičně v ZŠ Lázně Kynžvart. Děti z širokého okolí mají navíc možnost využívat svozový bus, který je přiveze každé úterý a čtvrtek na trénink a následně zpět domů. Čas s námi strávený je plný her a zábavy, ale zároveň se snažíme vštěpovat dětem všeobecné základy sportu, týmovost, základní práci s míčem a krůček po krůčku se dostáváme k miniházené.

V tuto chvíli se účastníme turnajů miniházené 4+1 Plzeňského krajského svazu házené. Setkáváme se s o něco staršími dětmi, týmy tvoří holky i kluci, případně se najdou i smíšená družstva, tak jako tomu je i u nás. Výsledky se nepočítají, nejde o prohru ani výhru, jde o dobrý pocit z toho, že se nám daří přenášet tréninkové věci do praxe, z každého dílčího úspěchu mají děti velkou radost. Pokroky jdou někdy snáz, někdy hůř, někdy rychleji, někdy pomaleji. Někteří se zaleknou a potřebují svůj čas. Ale tady nic není špatně, tady má každý své místo a své uplatnění a prostor, který potřebuje.

V neděli 7.11.2021 v Rokycanech to byl pro minižákyně čtvrtý turnaj od začátku sezony 2021/2022. Tentokrát se turnaje účastnil jen jeden tým Házená Kynžvart, protože se snažíme respektovat vzájemnou ochranu našeho zdraví a při nachlazení zůstáváme mimo kolektiv. Jedenáctku našich malých házenkářek a házenkářů čekala porce hned osmi zápasů, které se zhostili s velkým odhodláním a chutí. Kdo chtěl, vyzkoušel si post brankáře, všichni strávili na hřišti stejnou porci času. Víme na čem pracovat dál, naše cesta je na začátku a bude ještě dlouhá, ale trpělivým přístupem všech zúčastněných najdeme na konci úspěch. Ať už v podobě zlaté medaile na krku nebo posilněné osobnosti každého jedince.

Dveře našeho týmu jsou stále otevřené. Přijďte vyzkoušet a poznejte jaké to u nás je.

Sdílet