Aktuality, Starší žákyně

Starší žákyně absolvovaly 3.kolo oblastní soutěže PKSH na DHC Plzeň

Ještě v méně progresivnějším složení než před měsícem odjížděl tým starších žákyň v neděli 7.11.2021 k dalšímu kolu oblastní soutěže pořádané v hale interligového celku DHC Plzeň. Bohužel situace ohledně viróz a různých nachlazení není v tomto období vůbec příznivá a nevyhýbá se ani naší mládeži. K tomu ještě i jiné problémy a my můžeme být vděčni, že jsme se alespoň v nějaké sestavě sešli a nemuseli se narychlo z turnaje omlouvat a komplikovat tak situaci nejen pořadatelům, ale i ostatním soupeřům.

Ke třem zápasům v minutáži 2 x 18 minut, které nás v Plzni čekaly proti soupeřům: Slavie VŠ Plzeň, DHC Plzeň A a DHC Plzeň B, jsme odcestovali se dvěma brankařkami a osmi hráčkami, ze kterých lze dvě považovat za začátečnice. Nezbývalo nic jiného, než se k této situaci postavit čelem a tuto nepřízeň využít pro něco dobrého. Proto bylo od hráček vyžadováno jen to, co byla každá schopná plnit a alespoň maličko se posouvat třeba jen ve spolupráci v obraně, ale i v útoku, vždy vzhledem k momentálnímu poskládání děvčat na hřišti.

Zkušenější hráčky si vyzkoušely jaké to je, trávit na palubovce praktický celý zápas s minimálním střídáním a pro některé třeba i na nezvyklém postě. V poli musely pomoct i obě naše brankařky, kdy se Laura MAYUOB dokonce zapsala i do střelecké listiny jako skvělý pivot. Pro všechny to bylo hlavně fyzicky náročné, protože jsme hráli ob jeden zápas což značilo nějakých čtyřicet minut mezi zápasy a znova naklusat na plac.

Jiří Maršík, trenér týmu k turnaji podotýká: „Všechny naše děvčata zvládla tuto situaci velice dobře, snažila se a každá opravdu odvedla své maximum. Po odehrání těchto tří klání jsme co nejrychleji naskočili do našeho oddílového autobusu a spěchali do domácí sportovní haly Milana PROKEŠE, kde ještě čtyři z těchto hráček doplnily lavičku mladších dorostenek v druholigovém zápase proti Vršovicím a i v tomto utkání dostaly svůj prostor na palubovce. Všem opravdu velice moc poděkuji za pokoru, přístup a velkou snahu, kterou ocenili i trenéři ostatních týmů.“

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu turnaje: Eliška SOUKUPOVÁ a Laura MAYHOUB -3 = brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ – 7/1, Nina SALAJKOVÁ – 5, Linda BAŤKOVÁ – 4, Karolína ABRAHÁMOVÁ, Dominika ZIATĚKOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 11/4, Tereza JANDOVÁ, Kristýna MACHÁČKOVÁ.

Trenér: Jiří MARŠÍK

Sdílet