Aktuality, Mladší dorostenky

Předzvěst více jak podařeného víkendu Házené Kynžvart obstaraly mladší dorostenky

Na Českomoravskou vrchovinu k údolí řeky Sázavy vyrazily v nedělním ránu 13.11.2021 mladší dorostenky Házené Kynžvart ne na výlet, ale poměřit síly v druholigovém zápase s Jiskrami z Havlíčkova Brodu. Zápas začal přesně ve 14,00 hodin a naše trápení, kdy jsme se vůbec nemohli dostat do zápasové pohody, trvalo, dá se říci, přesně dvacet minut. Time-out byl v tuto chvíli na místě. Bylo nutno děvčata zklidnit a zpřesnit hru hlavně v útočných fázích. To se pomalinku povedlo a naše dvoubrankové vedení jsme v poslední desetiminutovce první půle navýšili na osm, tzn. na poločasové skóre 15:7. Ve druhém dějství byla naše obrana pro domácí ještě méně propustná, kdy za zády našich brankařek skončily pouze tři střely. Toto byl hlavní faktor navyšování brankového rozdílu v náš prospěch na konečných 36:10 a k potvrzení vedoucího místa této druholigové skupiny. Náš první úkol byl splněn a ve druhém jsme cestou zpět na dálku podporovali sledováním přímého přenosu na TV-com, „A“ tým žen Házená Kynžvart v MOL lize, který si doma poradil s HK Hodonín 39:29 a v neděli ještě s polským KPR RUCH Chorzów 36:29. Opravdu lichotivý víkend pro Házenou Kynžvart.
Hodnocení trenéra Jiřího Maršíka: „Je těžké u děvčat tohoto věku dosáhnout plné koncentrovanosti na to, co je čeká již v předzápasových chvílích, přitom se pro to snažíme dělat maximum, ale prvních dvacet minut v Havlíčkově Brodě nám ukázalo, že tentokrát se to nepodařilo vůbec. Věřte, že pokud by se soupeři podařilo převrátit vedení na svou stranu, měli bychom zaděláno na problém. Naštěstí se tak nestalo, a nakonec vše dopadlo dobře. Přesto, že jsme ještě neproměnili pět sedmimetrových hodů a šestnáct vyložených gólových šancí, mohli jsme dát příležitost všem hráčkám a své první ligové branky si vstřelily i mladičké hráčky Adéla NOVÁKOVÁ a Linda BAŤKOVÁ. Následující neděli 21.11.2021 čeká naše házenkářky na domácí palubovce náročný program. Starší žákyně sehrají od 08,00 hodin kvalifikační turnaj o postup do Žákovské ligy a poté od 17,00 hodin nastoupí mladší dorostenky ve druhé lize proti Černým andělům z Mostu. Pevně věřím, že naše mládí přijdete podpořit. V samotném závěru už jen poděkuji našim hráčkám, realizačnímu týmu a všem, kteří nám drželi palce přímo na místě, nebo i na dálku“.
Sestava a počet vstřelených branek v průběhu utkání: Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYOUB – brankařky, Anna BÍLÁ – 5, Klára BLAHUTOVÁ – 4, Sára HŘIVNOVÁ – 2, Tereza JANDOVÁ, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 2, Daniela MORÁVKOVÁ – 1, Claudia RAMPOVÁ – 6, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 5, Kateřina VYSLOUŽILOVÁ – 7/1, Jana PUŽOVÁ – 2, Adéla NOVÁKOVÁ – 1/1, Linda BAŤKOVÁ – 1.
Vedoucí týmu: Josef VOHANKA. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent trenéra: Petr SOBOTÍK.

Sdílet