A-TÝM, Aktuality

Házenkářky Kynžvartu jedou na vítězné vlně, teď je prověří mistrovský Most

V nejvyšší soutěži, mezinárodní MOL lize, jsou házenkářky Lázní Kynžvartu nováčkem, ale rozhodně netrpí ostychem. Zvlášť v domácím prostředí jsou zatím suverénní – šest zápasů a maximální bodový zisk. Stoprocentní bilanci potvrdil tým ze Slavkovského lesa o víkendu, když doma porazil nejprve Hodonín (39:29) a pak i polský Ruch Chorzów (36:29), čímž se vrátil na celkové třetí místo.

Hned za úřadující mistry svých zemí Iuventu Michalovce a Baník Most, na jehož palubovce sehraje v sobotu poslední interligové utkání letošního roku.

„Jsem spokojený hlavně s útočnou fází, v defenzivě jsme asi i pod dojmem vedení nebyli dostatečně důrazní,“ řekl slovenský trenér ve službách lázeňského celku Peter Sabadka po sobotním vítězství nad Hodonínem. „Děvčata si byla vědomá toho, že se v útoku prosadí, v obraně možná došlo malinko k podcenění některých situací,“ vypozoroval 47letý kouč.
Také v neděli potom nasázely házenkářky Lázní Kynžvartu polskému soupeři přes třicet branek. „Podali jsme daleko lepší výkon než v sobotu, měli jsme velmi dobrý přechod do rychlého útoku a byla vidět i naše velmi dobrá útočná činnost. Výsledek hodnotím pozitivně, děvčata podala dobrý výkon v náročném sledu dvou utkání ve velmi krátkém čase,“ potěšilo kouče nováčka nejvyšší soutěže, který zůstává v domácím prostředí stoprocentní.

„V domácím prostředí umíme být agresivní, holky mají čistou hlavu. Jsme dostatečně trpěliví, dohráváme útoky. Lpíme na tom, aby nás zdobila disciplína, a hlavně se nám daří zúročit kvalitní přípravu. Holky dodržují koncept hry a nejvíc mě těší, že se zlepšují jejich individuální výkony,“ pokračoval Sabadka.

Těší ho i postavení v tabulce, i když, jak sám přiznává, před sezonou si kladl podobně vysoké cíle. „Předpokládali jsme, že můžeme být v horní polovině tabulky. Máme tady výborné podmínky a snažíme se je využít. Ale samozřejmě nás těší, že jsme mezi úplnou elitou, takhle vysoko jsme nemířili. Je to krásné a chtěli bychom tam zůstat,“ doplnil trenér Házené Lázně Kynžvart.

Jeho svěřenkyně čeká do konce roku vedle sobotního interligového zápasu v Mostě, na který pořádá klub autobusový zájezd pro fanoušky, ještě doma čtvrtfinále Českého poháru s pražskou Slavií, jehož přesný termín je ještě v jednání.

Autor: Zdeněk Soukup, Vedoucí sportu pro západní Čechy
Zdroj: https://chebsky.denik.cz/ostatni_region/

Sdílet