Aktuality, Mladší dorostenky

Mladší dorostenky zakončily podzimní část bez ztráty kytičky

K poslednímu utkání podzimní části druhé ligy mladších dorostenek k nám dorazil 21.11.2021 tým Černých andělů z DHK Baník Most. Jsme si vědomi toho, že rozdílné postavení v tabulce vůbec nic neznamená, a že naše děvčata nečekalo vůbec nic lehkého. Toto se potvrdilo. Na ploše sportovní haly Milana PROKEŠE se odehrála neskutečná bitva, ve které byli vidět velice tvrdé souboje, jak by klasik řekl, na ostří nože v obranách obou týmů. Prosadit se přes vysunutou obranu mosteckých nebylo nic jednoduchého a každý boj jedna na jednu byl hodně citelný. Ale naše házenkářky hrály koncentrovaně a prakticky od začátku si udržovaly mírné vedení a poločasový oddych trávily s pětibrankovým rozdílem 15:10. Bohužel jak už se nám stalo několikrát. V začátku druhého poločasu jsme vypadli z rytmu a série tří branek Vránové, Boříkové a Bechyňské nás donutilo sáhnout po time-outu. Tato minutová domluva naštěstí pomohla a od této chvíle to byly naše házenkářky, které držely režii utkání ve svých rukou a pomalu, ale jistě navyšovaly brankový rozdíl na konečných 32:21.

Hodnocení trenéra Jiřího Maršíka: „Opravdu si nepamatuji, jestli jsem během mé více jak třicetileté praxe u mládeže zažil takhle tvrdé utkání. Kdo byl přítomen a viděl vše na vlastní oči, tak mi tohle tvrzení určitě potvrdí. Ale oba pánové v modrém s píšťalkou zůstávali klidní, takže budeme věřit, že nebylo nic za hranou. Jsem rád, že naše svěřenkyně i toto utkání, které bylo opravdu těžké, zvládly, a tím pádem si udržely neporazitelnost v podzimní části, za což jim patří určitě velká gratulace a poděkování. Zvláště děkuji našim starším žákyním, které nás opět doplnily, i přes to, že měly v nohou čtyři náročné zápasy v kvalifikačním turnaji o postup do Žákovské ligy. Dovolte mi malou odbočku od tématu. Ve čtvrtek 25.11.2021 odjíždějí naše dvě hráčky Claudia RAMPOVÁ a Klára BLAHUTOVÁ s brankařkou Andreou BUCHTOVOU na tréninkový kemp MITAH, který se koná ve Sportovním areálu Hostivice – Břve. Zde budou příslušní trenéři vybírat hráčky, které by měly v této kategorii reprezentovat Českou republiku. Už jen pozvání na takovou akci lze považovat za úspěch. My všichni jim budeme držet palce s přáním toho, aby jednou mohly reprezentovat Česko stejně tak dobře jako Házenou Kynžvart. V samotném závěru ještě jednou děkuji hráčkám a realizačnímu týmu za perfektně odvedenou práci.“

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu utkání: Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYOUB – brankařky, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 2, Linda BAŤKOVÁ, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 4, Jana PUŽOVÁ, Anna BÍLÁ – 7, Klára BLAHUTOVÁ – 3, Claudia RAMPOVÁ – 7, Daniela MORÁVKOVÁ – 1, Kateřina VYSLOUŽILOVÁ – 8/2.

Vedoucí týmu: Lenka VOHANKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistenti trenéra: Josef VOHANKA a Petr SOBOTÍK. Týmový fotograf: Petra SOBOTÍKOVÁ.

 

Sdílet