Aktuality, Starší žákyně

Lichotivá prezentace starších žákyň v domácím prostředí

Celorepubliková soutěž v kategorii starších žaček pod názvem Žákovská liga. Kvalitní soutěž pro pětadvacet týmů z celé České republiky. To bylo právě to, proč se uplynulou neděli 21.11.2021 v naší sportovní hale Milana PROKEŠE setkalo pět týmů, aby se v systému každý s každým v minutáži 2 x 18 minut na zápas popralo o tři postupové příčky. Kromě domácího týmu k nám zavítala družstva z oddílů: VŠ Plzeň, Spartak Ústí nad Labem, TJ Sokol Kobylisy II a TJ Loko České Budějovice. Našim děvčatům se jako první do cesty postavil velice kvalitní tým VŠ Plzeň, který byl určitě favoritem tohoto dne, což nakonec potvrdil ve všech zápasech. Je to soupeř, kterého známe z oblastní soutěže, a právě v tomto utkání se našim házenkářkám poprvé podařilo držet s nimi krok a po lichotivém výkonu prohrát pouze o dvě branky. S dalšími soupeři v tomto pořadí TJ Loko České Budějovice, Spartak Ústí nad Labem a TJ Sokol Kobylisy II si už naše mládí dokázalo poradit, a tím pádem obsadit druhé postupové místo.
Hodnocení trenéra Jiřího Maršíka: „ Jít či nejít v letošní sezoně do této soutěže, to je otázka, která stojí nejen přede mnou, ale i před rodiči těchto dívek a před vedením oddílu. Každopádně holky si to uhrály. Já osobně Žákovskou ligu velice uznávám. Máte garantováno 24 zápasů s kvalitními soupeři z celé ČR. A právě zápasové vytížení je jeden z důležitých faktorů pro herní vývoj jednotlivých hráček, a tím pádem celých týmů. Cestování a někdy i nocování napříč ČR. Momenty, kde se zažije plno nezapomenutelných chvil a zážitků. Máme mladý tým, některé hráčky spadají věkově ještě o kategorii níže, samozřejmě bychom nejezdili dělat díru do světa, ale využili bychom tuto možnost pro rozvoj všech jednotlivkyň. Hraje se turnajově stejným systémem, který proběhl právě u nás. Jediným a rozhodujícím limitem pro nás je počet hráček, které máme v této kategorii k dispozici. V rámci kvalifikace jsme měli osm hráček a dvě brankářky. Doma zůstaly pouze tři, které by nás mohly doplnit. Museli by všichni, kterých se to týká, k této možnosti přistoupit zodpovědně, protože tato soutěž má vážnost a za případnou neúčast jsou tvrdé finanční sankce. Jsem toho názoru, že to musíme co nejdříve probrat ze všech stran a zodpovědně rozhodnout. Po krátkém filozofování se v samotném závěru ještě vrátím k našim děvčatům. Kdo se byl na kvalifikační utkání osobně podívat, určitě mi dá za pravdu, že máme šikovné a bojovné hráčky, které tvoří skvělou bandu nejen na hřišti. Za předvedené výkony tento nedělní den zaslouží velkou pochvalu a poděkování. V tomto počtu to měly opravdu náročné, ale zvládly to na jedničku. A to ještě čtyři z nich doplnily lavičku mladších dorostenek v dalším druholigovém zápase proti Černým andělům. V neposlední řadě děkuji realizačnímu týmu a všem, kteří pomohli s organizací a s hladkým průběhem celého dne. Všichni zúčastnění byli spokojeni a mou cestou děkují za vstřícnost.“

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu turnaje: Eliška SOUKUPOVÁ a Laura MAYUHOB – 1 = brankářky, Adéla NOVÁKOVÁ – 5, Markéta KÖNIGOVÁ – 18, Žaneta ŠANDOVÁ – 22, Linda BAŤKOVÁ – 11, Nina SALAJKOVÁ – 6, Karolína ABRAHÁMOVÁ, Dominika ZIATEKOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 16.

Vedoucí týmu: Josef VOHANKA. Trenér: Jiří MARŠÍK.

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet