A-TÝM, Aktuality

Házenkářky Lázní Kynžvart jsou mezi elitní čtyřkou v Českém poháru

Pohádka Házené Lázně Kynžvart, nováčka v mezinárodní MOL lize, pokračuje i v Českém poháru. V pátečním čtvrtfinále porazily svěřenkyně slovenského trenéra Petera Sabadky pražskou Slavii 33:26.
Potvrdily tak, že v jejich případě platí rčení ‚Můj dům, můj hrad‘ dvojnásob! K šesti interligovým výhrám přidaly i další dvě v Českém poháru a teď už jsou mezi nejlepšími čtyřmi celky. A netrpělivě tak budou očekávat pondělní los.

„Postup do semifinále poháru byl náš cíl,“ prohlásil kouč Peter Sabadka, jenž v závěru pohárového čtvrtfinále se Slavií postavil i nejčerstvější posilu, brankářku Sabrinu Novotnou, která přišla ze slovenské Šaľy.

Právě on stojí za jejím příchodem na západ Čech. „Oslovil mě trenér Sabadka, který mě trénoval v Mostě,a já na nabídku kývla,“ prohlásila Sabrina Novotná pro web Házená Lázně Kynžvart.
V pátek nastoupila do branky už za rozhodnutého stavu, když předtím její kolegyně Adéla Srpová vychytávala střelkyně soupeře.

Postup Kynžvartu se nerodil lehce, po čtvrthodině hry vedla Slavia (6:8), ještě v úvodu 22. minuty byl stav nerozhodný 11:11. Jenže pak domácí tým čtyřmi góly v řadě odskočil na 14:10. I když hostující hráčky kontrovaly na 14:13, poločas byl 16:13.
Ve druhém dějství už si Kynžvart postup pohlídal.

Semifinále, které se hraje 2. února, se losuje dnes. A v osudí bude vedle Lázní Kynžvartu ještě mistrovský Most, Písek a Hodonín.

Házená Lázně Kynžvart – Slavia Praha 33:26

Poločas: 16:13.

Nejvíce branek Slavie: Franková 5, Míšová 4, Svobodová 4/1, Vostárková a Holeňáková 3.
Sestava a branky L. Kynžvart: Srpová, Novotná – Königová 6, Tesařová 2, Dvořáková 4, Weisenbilderová 7/2, Patrnčiaková 11, Dresslerová, Jovičevičová, Švihnosová 3, Rudincová, Vysloužilová, Kapusniaková, Hejkalová.

Autor: Zdeněk Soukup
Zdroj: https://chebsky.denik.cz

Sdílet