A-TÝM, Aktuality

Házenkářky Kynžvartu přivítají slovenské šampionky z Michalovců

Také házenkářky Lázní Kynžvartu jdou po vánoční přestávce znovu do boje a i je čeká pořádně náročný program. Zbývá jim ještě čtrnáct zápasů základní části mezinárodní MOL ligy, k tomu semifinále Českého poháru s Hodonínem a na západě Čech všichni doufají, že potom i jeho finále (23. února) a hlavně v březnu play-off české nejvyšší soutěže.

I proto házenkářky z městečka ve Slavkovském lese trénovaly i mezi vánočními svátky, žádné velké volno.

První polovinu základní části zakončí nováček nejvyšší soutěže, který je příjemným překvapením, sobotním zápasem s Iuventou Michalovce. A bude hájit domácí neporazitelnost, ve svojí hale vyhrál totiž všech šest ligových utkání i obě pohárová. „Samozřejmě že bychom chtěli uhájit domácí tvrz. Ale respektujeme sílu soupeře, který bude tentokrát nesmírně silný. Michalovce mají nejen skvělou historii, ale také velkou momentální sílu,“ hlásil do telefonu Peter Sabadka, slovenský kouč Lázní Kynžvartu.

Ano, na západ Čech přijíždí soupeř z nejsilnějších, slovenské šampionky a současný lídr tabulky MOL ligy.

„A mezi vánočními svátky vyhrály Michalovce prestižní turnaj v Polsku,“ připomněl kouč Kynžvartu. V interlize ztratil slovenský tým jediný bod remízou v Olomouci.

A jaké jsou plány jeho týmu do zbytku sezony?

„Máme tady výborné podmínky k přípravě, chceme je využít. Jsme rádi, že jsme se dostali mezi elitu interligy, a chceme se tam udržet,“ odpověděl Peter Sabadka.

Už před Vánoci se mu navíc povedlo přivést do klubu posilu. Brankářka s reprezentačními zkušenostmi Sabrina Novotná přišla ze slovenského Dusľo Šaľa a chytala už pár minut pohárového čtvrtfinále se Slavií Praha.

„Dostává se do formy. Věřím, že nám pomůže,“ uvedl na její adresu kouč Sabadka, který Novotnou zná ze společného působení v Mostě.

Dá jí už zítra proti Michalovcům víc prostoru v bráně?

Autor: Zdeněk Soukup, Vedoucí sportu pro západní Čechy
Zdroj: https://chebsky.denik.cz/

Sdílet