A-TÝM, Aktuality

Kynžvart v házenkářské interlize nestačil na vedoucí Michalovce

Druhý nejlepší český tým interligy házenkářek Kynžvart nestačil ve šlágru 13. kola na lídra soutěže z Michalovců a prohrál s ním v domácí hale 18:23. Slovenský celek drží neporazitelnost v ročníku a vede tabulku o bod před Mostem, který drtivě zvítězil na palubovce předposledního týmu tabulky Hodonína 39:18.

Kynžvart po dlouhé interligové přestávce, která trvala kvůli mistrovství světa od druhé poloviny listopadu, nestačil po Mostu ani na druhého favorita soutěže a poprvé v sezoně prohrál dva zápasy po sobě.

Nováček vedl v utkání jen jednou, pět minut před koncem poločasu 9:8, ale soupeř pak čtyřmi góly za sebou předvedl trhák a po deseti minutách druhé půle už měl bezpečný osmibrankový náskok (20:12). Hráčkám z lázeňského města se také povedla čtyřbranková série, ale na zvrat bylo pozdě.

Pozici třetího nejlepšího českého týmu si upevnila Plzeň po vítězství 31:22 nad Chorzówem, na němž se podílela osmi góly Veronika Galušková. Západočešky odskočily na rozdíl čtyř bodů Písku, který dnes neúspěšně rozehrál osmifinále Evropského poháru s islandským Vestmannaeyjarem a po porážce 20:27 mu před nedělní odvetou znovu na půdě soupeře hrozí vyřazení.

Autoři: iDNES.czČTK
Sdílet