Aktuality, Starší žákyně

Počáteční nejistota po dlouhé pauze byla na starších žákyních více jak viditelná

Vzhledem k tomu, že i nás potkaly v prosinci 2021 problémy s pozitivitou, a nezúčastnili jsme se prvního kola Žákovské ligy v Mostě, a pak ještě neodcestovali ani na třídenní turnaj do Písku, trval náš herní půst celkem 55 dní. Naše poslední herní vystoupení bylo v kvalifikaci do této soutěže dne 21. 11. 2021 ve sportovní hale Milana PROKEŠE, kde proběhlo následně tuto sobotu i druhé kolo této celorepublikové soutěže pro starší žákyně. Na turnaji se kromě našeho mládí odprezentovaly i týmy Slavie VŠ Plzeň, TJ Sokol Karviná, TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou a TJ Sokol Praha VRŠOVICE. Všechny tyto turnaje probíhají v minutáži 2 x 18 minut na zápas, systémem každý s každým, z čehož vyplývá, že každé kolo je pro všechny zúčastněné poměrně náročné a týmy musejí být patřičně připravené.
Komentář trenéra týmu Jiřího Maršíka: „Našim cílem v tomto ročníku Žákovské ligy je především sbírání herních zkušeností. Chceme naplno využít možnost hrát s kvalitními týmy z celých Čech a Moravy, aby se herně ve všech činnostech posouvaly všechny naše hráčky, a tím i působení a výkony celého týmu. Máme mladý tým, kde jsou věkově ještě mladší žákyně a mezi nimi ještě i některé začátečnice. Ale máme zde i velice šikovné a talentované hráčky, které se neztrácejí ani mezi staršími děvčaty. Toto se snažíme skloubit dohromady, aby každá byla schopná odvést své maximum ve prospěch týmu. V sobotu především v prvním zápase proti VŠ Plzeň byla vidět velká nejistota našich děvčat, herní půst byl opravdu dlouhý. Ale v průběhu dne se to pomalu zlepšovalo, kdy naše svěřenkyně dokázaly držet dlouho krok s velice silnou Ledčí a odehrály vyrovnané zápasy s houževnatou Karvinou a silnými Vršovicemi. Nic se neděje, že jsme dvakrát prohráli o jedinou branku, ale důvody leží jen na našich bedrech. Tento den nás prostě „zdobilo“ velké množství neproměněných šancí, sedmimetrových hodů a kdyby se hrálo na tyčky, jsme jasně vítězem dne. Já to viděl asi tak, že co nám tam mělo padnout, to nám tam nepadlo, a co do naší branky padnout nemělo, to tam padlo. Na druhou stranu je pozitivní, že si to množství šancí dokážeme vytvořit. Dále se trošku více zaměříme na mentální stránku některých jednotlivkyň, aby se nám nikdo nehroutil, když se něco nepovede, a aby to naopak vedlo k opačnému efektu. A k tomu nám napomáhej bůh, a to prosím opravdu hodně. Víme, na co se zaměřit a jedeme dál. V závěru už jen poděkuji všem, kteří pomohli s organizací dne a všem rodičům, příbuzným a známým, kteří se přišli podívat, a kteří vždy naše děvčata doprovodili do šatny dlouhým potleskem, ať na světelné tabuli svítilo cokoliv. Toho si my všichni velice vážíme, ne všude to bývá zvykem, ale věřte mi, že právě takhle to má být“.

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu turnaje: Eliška SOUKUPOVÁ a Laura MAYUHOB = brankařky, Adéla – 2, Markéta KONIGOVÁ – 15, Žaneta ŠANDOVÁ – 9, Lucie BUREŠOVÁ, Linda BAŤKOVÁ – 10, Nina SALAJKOVÁ – 8, Kateřina JEŽKOVÁ, Karolína ABRAHÁMOVÁ, Dominika ZIATEKOVÁ – 1, Jana PUŽOVÁ – 8.
Vedoucí týmu: Lenka VOHANKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistenti: Josef VOHANKA a Petr SOBOTÍK.

Sdílet