Aktuality, Starší žákyně

Pololetní turnaj 2022 ukázal, že se blýská na lepší časy

Přes všechna opatření, vládní nařízení, různé karantény a izolace vztahující se k té „miniaturní potvoře koronaviru“, kdy do poslední chvíle nevíte, co bude zítra, se nám podařilo uskutečnit tradiční třídenní Pololetní turnaj. Do našeho malého městečka se tak začaly už ve čtvrtek sjíždět týmy mladých házenkářek v kategorii mladších a starších žaček, konkrétně po sedmi v každé z nich. Nejprve se týmy potkávaly v základní části každý s každým, v části nadstavbové se již hrálo o konečné umístění, a to vždy v minutáži 1 x 22 minut na zápas. Naše starší žákyně naskakovaly na interligovou plochu proti těmto soupeřům: DHK Baník Most, Hvězda Cheb, TJ Sokol Písek, TJ Sokol Chrudim, HK Spartak Ústí nad Labem a DHC Plzeň.
Jak hodnotí vystoupení starší kategorie trenér týmu Jiří Maršík si můžete přečíst v následujících větách: „Do každého utkání jsme vstupovali s konkrétními úkoly, které nás mají posouvat ke zlepšování jak obranných tak útočných činností a zlepšování spolupráce celého týmu, aby naše hra působila kompaktním a smysluplným dojmem s předpokládaným vývojem a působením do budoucna. Od každé hráčky byl vyžadován maximální přístup a nasazení, pozitivní myšlení, touha napravit každou chybu a v dalším dění jí už neopakovat. V mojí hlavě bylo před začátkem turnaje přání, aby se nám podařilo po odehrání základní části pokračovat v části nadstavbové v první čtyřce, což se děvčatům povedlo a hodnotím to velice kladně. Jde především o to, že jsme tímto počinem získali možnost dalších dvou zápasů proti kvalitním týmům, a to je pro náš vývoj velice přínosné. Každý, kdo tyto dva nadstavbové nedělní zápasy proti favoritovi turnaje Sokolu Písek a DHC Plzeň viděl, mi to musí potvrdit. Ani jeden ze soupeřů to proti nám neměl jednoduché. V zápase proti Plzni, který byl zároveň bojem o třetí místo a probíhal před zaplněným hledištěm ve skvělé atmosféře, se rozhodlo prakticky až v samotném závěru, kdy se z vítězství o jedinou branku radovaly naše soupeřky. Další krásný zážitek pozitivních emocí si vyzkoušely všechny hráčky finálové čtyřky, které dostaly možnost na vlastní kůži prožít slavnostní „interligový nástup“ s představováním. Výrazy v očích a tvářích hráček, které se podařilo zachytit na několika fotografiích, hovoří za vše. Já musím opravdu vystoupení našeho týmu hodnotit jen kladně. Mám velkou radost z toho, jak děvčata bojují a dokáží se radovat z každé povedené akce a vstřelené branky. Těch negativních emocí, které nás hodně trápily, zřetelně ubývá, a to je dobře. Kromě ocenění za čtvrtou příčku k nám ještě při slavnostním ukončení turnaje přilétlo i jedno ocenění individuální, a to konkrétně pro naši brankařku Lauru MAYHOUB, kterou ostatní trenéři vyhodnotili jako nejlepší. Do budoucna si můžeme přát více takových turnajů, ještě více vyrovnaných zápasů a pokud se nám podaří i zlepšit tréninkovou docházku, bude radosti z naší hry ještě více. Po skončení našeho posledního zápasu jsem v šatně všem našim hráčkám poděkoval a smekl před nimi pomyslný klobouček.
Stejně tak děkuji všem, kteří se dva a půl dne starali o hladký průběh turnaje, a všem těm, kteří se na naše mladé hráčky přišli podívat do hlediště a vždy je vyprovodili dlouhým potleskem po každém odehraném zápase.“

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu turnaje: Eliška SOUKUPOVÁ a Laura MAYUHOB = brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ – 2, Markéta KONIGOVÁ – 16, Žaneta ŠANDOVÁ – 30, Lucie BUREŠOVÁ, Linda BAŤKOVÁ – 12, Nina SALAJKOVÁ – 5, Kateřina JEŽKOVÁ, Karolína ABRAHÁMOVÁ, Dominika ZIATEKOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 14, Romana BLAŽKOVÁ – 1. Vedoucí týmu: Lenka VOHANKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent: Josef VOHANKA.

Výsledky turnaje najdete na webových stránkách turnaje.

Sdílet