Aktuality, Starší žákyně

Další zkušenosti sbíraly starší žákyně na Žákovské lize v Plzni

V nedělním ránu 13.2.2022 se u oddílového autobusu Házené Kynžvart sešlo třináct hráček, které vyrazily směr Plzeň, kde na ně ve třetím kole Žákovské ligy pro starší žákyně čekaly tyto týmy: HC Háje Praha, HK Ivančice, DHC Plzeň a Házená Mělník.

Vyjádření trenéra týmu Jiřího Maršíka: „Pořadatelé z DHC Plzeň vyhověli našemu přání, kdy jsme žádali z organizačních důvodů končit co možná nejdříve, a za jejich vstřícnost letí do Plzně velké poděkování. Tím pádem se naše hráčky musely vyrovnat s náročným programem, který značil k jednotlivým utkáním v minutáži 2 x 18 minut naskakovat vždy jen po jednozápasové pauze. V té se vždy v krátkosti zhodnotilo odehrané utkání, řeklo pár informací a pokynů k následujícímu klání, doplnily kalorie, tekutiny a už se opouštěla šatna ke krátkému rozcvičení. Mým přáním bylo, aby naše svěřenkyně navázaly na hru s nadšením, kterou předvedly předminulou neděli v domácím prostředí na Pololetním turnaji. Ale ať jsem se snažil jak chtěl, přesvědčoval, motivoval a hecoval, nepodařilo se mi to. Děvčata odehrála co měla, ale  jiskru to nemělo, a to je škoda. Házenkářky z pražských Hájů a domácí DHC Plzeň jsou ještě nad naše síly, ale s Ivančicemi a Mělníkem se nám bodovat podařilo. Ano, jsou to naše první body do tabulky, ale já bych je opravdu raději vyměnil za očekávanou jiskru a nadšení. Vím, že je toho moc, s čím se děvčata v tomto věku perou, musíme být všichni kolem nich trpělivý, je to prostě jak na houpačce, ale pevně věřím, že jim takzvaně „docvakne“ a co nejdříve začnou věřit nám a především sami sobě. Přesto, že jsem si trošičku vylil srdíčko, musím naše hráčky pochválit. Tohle kolo bylo náročné a děvčata ho nejen fyzicky zvládla velice slušně. V závěru už jen poděkuji kolegům od mladších žaček, kteří mi nahradili realizační tým, který musel zůstat doma na druholigovém utkání mladšího dorostu, a který opět odvedl perfektní práci.“

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu turnaje: Eliška SOUKUPOVÁ a Laura MAYUHOB = brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ – 2, Markéta KONIGOVÁ – 20, Žaneta ŠANDOVÁ – 12, Lucie BUREŠOVÁ – 1, Linda BAŤKOVÁ – 8, Nina SALAJKOVÁ – 7, Kateřina JEŽKOVÁ, Romana BLAŽKOVÁ – 7, Dominika ZIATEKOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 12, Lucie DOČEKALOVÁ. Vedoucí týmu: Irena SOUKUPOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Momentálně mentální coach: Petr SALAJKA.

Sdílet