Aktuality, Starší žákyně

Tu pravou jiskru a nadšení u starších žákyň stále hledáme, ale přesto se povedl neskutečný zápas na 4. kole Žákovské ligy ve Zlíně

Za soupeřkami, které nás čekaly ve 4. kole Žákovské ligy v neděli 6.3.2022 ve Zlíně, musely starší žákyně vyrazit už kolem sobotního poledne. Cestou proběhla večeře ve vyhlášené restauraci U Raušů ve Velké Bíteši. Po ubytování v Domově mládeže následovala krátká porada o tom, co tým čeká a nemine, a když odbila dvacátá druhá hodina ponořili se všichni do říše snů. Brzký budíček, snídaně a následoval už odchod do sportovní haly Datart, ve které na náš tým čekaly soupeřky v tomto pořadí: Tatran Bohunice, SHK Velká nad Veličkou, Handball club Zlín „B“ a Jindřichův Hradec. Naše zápasy probíhaly opět v rychlém sledu vždy jen s jednozápasovou pauzou, která činí přibližně 45 minut, ve které se snažíte krom jiného co nejrychleji zregenerovat, doplnit energii a už opouštíte šatnu k dalšímu výkonu.

Krátké zhodnocení trenéra týmu Jiřího Maršíka k vystoupení našich starších žákyň na interligové palubovce ve Zlíně: „Hned v prvním zápase naskakujeme proti házenkářkám Bohunic, které mají ve své spojkové řadě zatím nejlepší střelkyni této soutěže Veroniku ŠENKYŘÍKOVOU. Ta bylo oříškem i pro naší obranu a ať vypustila míč z ruky směrem na naší bránu odkudkoliv, vždy končil za zády našich obou brankářek. Vše bylo jen o tom ji možnosti střelby alespoň ztížit. To se nám začalo alespoň malinko dařit v průběhu druhého poločasu, kdy jsme trpělivou hrou dotahovali čtyřbrankovou ztrátu z prvního dějství. Sportovní bůh otevřel okno, uviděl velkou snahu našich děvčat, kterým se podařilo srovnat stav dvě minuty před koncem. V těch ještě neproměňujeme sedmičku, jeden rychlý útok, ale přesto neinkasujeme, protože bohunická střelkyně je vyloučená. V naprosto poslední možné chvíli vypouští střelu na branku soupeře naše Žaneta ŠANDOVÁ a rozhoduje o našem jediném vítězství tohoto dne. Průběh utkání, který by ani ten nejlepší režisér nezrežíroval. V dalších kláních jsme odvedli vše, co bylo ten den v našich možnostech a silách. Snažili jsme se vždy plnit cíle, které byly vzhledem k našim soupeřům adekvátní. Něco se splnit podařilo, něco míň a něco vůbec, ale věřte, honička za ziskem bodů to nebyla. Mušky, které se tento den v některých hlavičkách našich mladých hráček objevily, jsme se snažili rozehnat hned na místě a zbytek jsme pořešili před pondělním tréninkem v šatně. Je to dobrá parta, není jich moc, ale pokud vydrží bude se o nich vědět.

Za odvedenou práci ve Zlíně zaslouží pochvalu všechny, ale já si v tento moment dovolím vyzvednout Adélu NOVÁKOVOU, u které se zlepšila tréninková docházka, maká, dře a neremcá, a to se projevilo i v tomto kole Žákovské ligy. Svým přístupem může být některým příkladem. Cestou domů proběhla opět plánovaná zastávka U Raušů, kde kromě „Chálesu“, jak říkají naše hvězdy, byly i výborné zákusky a přípitek díky čtrnáctým narozeninám naší šikovné Janičky PUŽOVÉ. Ještě jednou děkuji všem hráčkám, Pepovi i za roli proviantního náčelníka a zdravím do Zlína s poděkováním za příjemné prostředí.“

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu turnaje: Eliška SOUKUPOVÁ a Laura MAYUHOB = brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ – 5, Markéta KONIGOVÁ – 17, Žaneta ŠANDOVÁ – 18, Linda BAŤKOVÁ – 4, Nina SALAJKOVÁ – 7, Kateřina JEŽKOVÁ – 2, Dominika ZIATEKOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 8, Lucie DOČEKALOVÁ. Vedoucí týmu: Josef VOHANKA. Trenér: Jiří MARŠÍK. Týmový fotograf: Romana BLAŽKOVÁ.

Sdílet