Aktuality, Starší žákyně

Mimořádné pozvání k přípravnému turnaji na DHC Plzeň jsme bez váhání využili

Pozvání přijet si zahrát proti kvalitním týmům mladších žaček z DHC Plzeň a VŠ Plzeň jsme přijali bez váhání. I když by někdo mohl namítat, že náš tým hraje o kategorii výše, jsou jeho „tahounky“ hráčky, které jsou věkově ještě žákyně mladší. Pořadatelé si přáli mít proti sobě minimálně vyrovnaného nebo silnějšího soupeře, proto se na nás obrátili a já myslím, že jsme jim tuto představu beze zbytku splnili. Odehráli jsme čtyři zápasy v minutáži 2x 12 minut – dvakrát proti DHC Plzeň a stejně tak dvakrát proti VŠ Plzeň.

Dovolte mi pár slov závěrem: „Jak jsem navrhoval, aby se v těchto kláních nepočítaly výsledky, tak také bylo. Vyvíjet v přípravných zápasech tlak na hráčky v kategorii mladších žaček kvůli výsledku, mi nepřijde až tak důležité. Ale na druhou stranu je nutno po hráčkách vyžadovat přístup a nadšení pro hru. Prostě a jednoduše řečeno, nám se právě tahle možnost po náročném kole Žákovské ligy minulou neděli ve Zlíně náramně hodila. Naše mladé házenkářky byly po celý den v úžasné pohodě. Patřičnou možnost se na ploše vyřádit dostaly naprosto všechny. Po každém odehraném utkání se zapojovaly do hodnocení a konečně se neostýchaly zeptat na situace jak v obranných činnostech, tak v útočné fázi, kterým třeba ještě moc nerozumí. Celé naše vystoupení v tento den nelze hodnotit jinak než kladně. Úžasné je vidět například Dominiku ZIATEKOVOU jaký udělala pokrok. Už nepropadá v obraně, je její pevnou a nedílnou součástí, stejně tak v útočné fázi se dostává do mnoha příležitostí, bojuje snaží se a až ještě malinko zpřesní střelbu, bude i její upřímné radosti ze vstřelené branky ještě více. Závěrem letí poděkování do Plzně pořadatelům, všem našim hráčkám a všem těm, kteří nás i sem přijeli podpořit z hlediště.“

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu turnaje: Eliška SOUKUPOVÁ a Laura MAYUHOB = brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ – 5, Markéta KONIGOVÁ – 10, Žaneta ŠANDOVÁ – 8, Lucie BUREŠOVÁ -2, Nina SALAJKOVÁ – 4, Romana BLAŽKOVÁ -2 , Kateřina JEŽKOVÁ – 4, Dominika ZIATEKOVÁ -1, Jana PUŽOVÁ – 13. Vedoucí týmu: Petr SOBOTÍK. Trenér: Jiří MARŠÍK. Týmový fotograf: Karolína ABRAHÁMOVÁ .

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet