Aktuality, Mladší dorostenky

Kynžvartské hradby mladší dorostenek odolaly nájezdu Jihočešek

V neděli 13.3.2022 jsme ve druhé lize mladších dorostenek hostili soupeře, který nám v tabulce šlape na paty, a kterým nebyl nikdo jiný než kvalitní tým Sokol Písek. Tým, který pod vedením velice zkušeného trenéra Jana SLAVÍKA, hraje rychlou nátlakovou hru, kterou podporuje perfektní práce jejich pivotmanek a kvalitní strážkyně jejich svatyně. Přesto všechno jsou to naše kynžvartské hráčky, které si prozatím v průběhu soutěže jako jediné z Písku dokázaly odvézt body a jako jediné byly před tímto kláním neporažené. Jak je každému sportovnímu příznivci známo, každé utkání začíná od nuly a žádný soupeř Vám nedá nic zadarmo. To se potvrdilo i v tomto utkání. Chybějící klid a rozvážnost při střelbě znamenal skutečnost, že náš tým musel dotahovat tříbrankové manko. To se podařilo kolem patnácté minuty prvního poločasu a od této chvíle se našim hráčkám podařilo malinko odskočit a v poločase mohli oddychovat se čtyřbrankovým náskokem. Ve druhém dějství se Jihočešky dotáhly ještě na dvoubrankový rozdíl, ale naše hráčky už naštěstí nenechaly skóre překlopit a s takzvaným přístupem „nadoraz“ dotáhly utkání k vítězství o šest branek.

Zhodnocení výkonu našich svěřenkyň z úst trenéra Jiřího Maršíka: „Mohu doložit i písemně má slova, která byla vyslána k hráčkám před zápasem. Krom jiného tam zaznělo i to, že dnes bude mnohem více jak jindy důležitá úspěšnost střelby celého našeho týmu. Bohužel tohle přesně byl největší problém, který nás v tomto utkání trápil, a který znamenal to, že jsme na každou vstřelenou branku museli vynaložit mnohem a mnohem více sil. Věřte či nevěřte, ale statistiky nelžou, dvacet pět šancí a z toho minimálně šedesát procent vyložených neskončilo tam, kde mělo. Co naopak naše děvčata zdobilo, byl přístup a nasazení. Každá, která do utkání zasáhla, odvedla dnes více než své maximum. Opravdu si hrábly na dno, ale nepolevily. V jistých fázích jsme museli hodně prostřídávat s alternací hráček na různých postech a taky měnit tempo hry. Krom hráček obou týmů se dnes na hřišti vyřádili i arbitři, kteří rozdali celkem devět dvouminutových trestů, tak že v určitých chvílích jsme si připadali jak na čtyř jedničkové házené. Velkou poklonu a pochvalu dnes zaslouží všechny naše hráčky, já si jen dovolím malinko vyzdvihnout naši brankařku Andy BUCHTOVOU, která se blýskla celkem dvaceti čtyřmi zákroky a Kateřinu VYSLOUŽILOVOU, která se krom jiného stala jistou exekutorkou sedmimetrových hodů a konto soupeře zatížila celkem dvanácti brankami. Vážení sportovní přátelé dnes nesmím zapomenout na úžasné chlapce z SK Dolní Rychnov, kteří se nestyděli krom bubnů používat i hlasivky jako jeden muž a v naší sportovní hale vytvořili opravdu neskutečnou atmosféru. Krásné bylo, když halou znělo – drrrržte hradby – a naše děvčata to v tomto náročném zápase opravdu dokázaly a po závěrečném hvizdu rozhodčích si užily zaslouženou děkovačku. Ale to není vše. Sedm z nich ještě drželo čest kynžvartských starších dorostenek v první lize v následujícím zápase. Ale to už jsem se já už jen v hledišti opravdu modlil za jejich zdraví a aby se nikomu nic nestalo. Protože i v tomto zápase do toho šly opět jak o život. Ještě jednou všem velké poděkování.“

Sestava a počet vstřelených branek: Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYHOUB – brankařky, Anna BÍLÁ – 4, Klára BLAHUTOVÁ – 1, Sára HŘIVNOVÁ – 1, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 2, Claudia RAMPOVÁ – 3, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 1, Kateřina VYSLOUŽILOVÁ – 12/6, Kateřina JEŽKOVÁ, Adéla NOVÁKOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 1, Lucie BUREŠOVÁ, Romana BLAŽKOVÁ. Vedoucí týmu: Lenka VOHANKOVÁ, Trenér: Jiří MARŠÍK, Asistenti trenéra: Josef VOHANKA a Petr SOBOTÍK.

Sdílet