Aktuality, Starší žákyně

V dalším kole v Plzni naše starší žákyně čekali pouze dva soupeři

Zatímco normální smrtelníci si prodlužovali nedělní ráno ve vyhřátých peřinách po o hodinku kratší noci, mladé a ještě mladší házenkářky Házené Kynžvart nasedaly do velkého oddílového autobusu, jehož řidič měl za úkol v Plzni vysadit žákyně starší a do Rokycan dovézt jedno družstvo minižaček a jedno žaček mladších.

Pokud Vás zajímá, jak se vyřádily v plzeňské hale naše starší žákyně, čtěte dál. Po příjezdu a krátkém pohovoru v šatně o tom, jak bychom se měli v obou dnešních zápasech odprezentovat, děvčata vyhledala vhodný prostor k rozcvičení, aby patřičně rozehřáté mohly naskočit proti házenkářkám z Hvězda Cheb. V tomto klání, pro někoho možná překvapivě, to byly právě naše děvčata, která po celý první poločas tahala za delší konec provazu. Ovšem ve druhé půli už se objevily nějaké trhlinky v obraně a chebské Hvězdy srovnaly krok a dokonce se dostaly do mírného vedení. Ale utkání trvá až do posledního hvizdu rozhodčího a naše hráčky se nepoložily a dokázaly ještě vyrovnat skóre a vlastně poprvé v novodobé historii sebrat těmto soupeřkám alespoň bod. Možná o pár víc zákroků brankařek a více prozíravosti kdy zakončovat v postupném útoku a mohlo být ještě o bodíček více. Ale to není v tento okamžik až tak podstatné. Podstatné je to, že už dokážeme, vzhledem k věkovému složení našeho týmu, držet s týmem jakým Cheb je více jak krok.

Ve druhém našem vystoupení proti VŠ Plzeň „B“ jsme to my, kdo od začátku utkání „honí koně za ocas“ a kupí chybu za chybou. Bohužel naše hráčky místo proměňování šancí hrají se soupeřovo brankařkou vybíjenou, zatímco plzeňské střelkyně s našima oběma ne. Toto vše se projevuje na větší únavě a hlavně se v hráčkách probouzí pocity zmaru. Přestože jsme se snažili až do konce, museli jsme po závěrečném hvizdu arbitrů pogratulovat soupeřkám k výhře o jedinou branku. V šatně jsme si spočítali kolik jsme toho v tomto utkání neproměnili, ale říkat Vám to nebudu, protože by mi to nikdo nevěřil. I tak letí k děvčatům velké poděkování za snahu. Že dnes pár věcí nevyšlo, tak jak mělo, ať vezme čert. My jedeme dál.

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu turnaje: Eliška SOUKUPOVÁ a Laura MAYHOUB = brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ – 1/1, Markéta KÖNIGOVÁ 13/2, Žaneta ŠANDOVÁ 9/2, Lucie BUREŠOVÁ, Linda BAŤKOVÁ – 2, Nina SALAJKOVÁ 2, Dominika ZIATĚKOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 6, Romana BLAŽKOVÁ.

Vedoucí týmu: Hana ŠPAČKOVÁ Trenér: Jiří MARŠÍK

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart

 

Sdílet