A-TÝM, Aktuality

Základní část historicky prvního ročníku MOL ligy končíme se vztyčenou hlavou na 4. příčce

Základní část XX. ročníku MOL ligy končí. V sezóně 2021/2022 se jí účastnilo 9 českých týmů – Házená Kynžvart, DHK Baník Most, DHC Plzeň, DHK Zora Olomouc, Sokol Písek, HK Hodonín, DHC Sokol Poruba, Handball PSG Zlín a DHC Slavia Praha. Vedle silného složení české části účastníků o interligový titul bojovala 4 slovenská družstva – HC DAC Dunajská Streda, MŠK Iuventa Michalovce, AHT HC Tatran Stupava a HK Slovan Duslo Šala. Česko-slovenské složení doplnil čtrnáctý tým z Polska – KPR RUCH Chorzów. Premiérovým ročníkem se stala MOL liga pro A-tým Házená Kynžvart, který si vedl velmi dobře a základní část sezóny končí se vztyčenou hlavou.

Jaká je konečná bilance pro ženy Házená Kynžvart? Pocit vítězství okusily hned šestnáckrát, naopak o body nás soupeřky připravily v dalších deseti duelech, čtyřikrát v podzimní části, šestkrát v jarních odvetách. Nad síly našeho týmu byla hned v prvním kole HC DAC Dunajská Streda, které jsme ale porážku v domácím prostředí na konci března více než oplatili. Dvakrát v pořadí se radoval ve vzájemném měření sil tým DHK Baník Most – celkově druhý tým v tabulce MOL ligy a stejně tak lídr soutěže MŠK Iuventa Michalovce. Na své domácí půdě pak náš skalp získal ještě Sokol Poruba, KPR RUCH Chorzów, Sokol Písek, Handball PSG Zlín a DHC Plzeň, v domovské sportovní hale Milana Prokeše jsem ale tyto body uhájily. Náš účet tak končí součtem 32 bodů, ztrácíme tři body na třetí HC DAC Dunajská Streda, s větším odstupem je pak MŠK Iuventa Michalovce – 49 bodů a DHK Baník Most – 48  bodů. Naopak za námi je shodně s dvoubodovou ztrátou DHC Plzeň a DHK Zora Olomouc.

Kompletní čtyřku pro českou nadstavbu soutěže v podobě play-off hraného pohárovým způsobem pak tvoří semifinálové dvojice DHK Baník Most vs. DHK Zora Olomouc a Házená Kynžvart vs. DHC Plzeň. Termíny pro odehraní zápasů jsou dva po sobě jdoucí víkendy, nejprve se hraje na půdě hůře postaveného soupeře, a to 30.4/1.5.2022. Odveta je na plánu o týden později 7.5./8.5.2022. Definitivní hrací termíny bychom měli znát nejpozději 20.4.2022. Následující dva víkendy jsou určené pro finálové boje a utkání o 3. místo. Nejpozději v neděli 22.5.2022 budou rozdány medaile jubilejního XX. ročníku MOL ligy 2021/2022!

Naše hráčky se neztratili jsme ani v individuálních statistikách. V první desítce TOP střelkyň se umístila Annamaria Patrnčiaková s 117 přesnými trefami, absolutní prvenství však má ve statistikách rychlých protiútoků. Jen o branku méně pak dala Veronika Dvořáková. Velmi dobře si vedla také Adéla Srpová, která je se svými 244 zákroky na šesté pozici mezi brankářkami této elitní ženské soutěže.

Ještě před tím, než jsme poznali konečné pořadí základní části MOL ligy 2021/2022, jsme společně oslavili krásné druhé místo v Českém poháru po vítězném tažení nad týmy HC Plzeň, DHC Plzeň, DHC Slavia Praha, HK Hodonín. Ve finálovém duelu hraném 23.2.2022 v hale míčových sportů v Karlových Varech jsme podlehly mosteckému týmu Černých andělů, který je již několik let pravidelným účastníkem evropských pohárových soutěží.

V čem máme ale jasné prvenství je počet decibelů, které provází naše utkání od fan klubu Házená Kynžvart taženého početnou skupinou bubeníků! Děkujeme!

Aktuální složení A-týmu žen: Kristýna Königová, Adéla Srpová, Šárka Kapusniaková, Veronika Dvořáková, Sabrina Novotná, členky širších výběrů reprezentačních týmů ČR,  Annamaria Patrnčiaková a Andrea Rudincová, hráčky slovenských reprezentačních týmů. Tereza Michalcová, Nikola Švihnosová, Denisa Vysloužilová, Kristýna Hejkalová, Katka Dresslerová, Barbora Tesařová, Karolína Rampová doplněné o cizinky Sofiia Bezruková, Tamara Jovičevič a Marija Božovič.

Realizační tým tvoří: hlavní trenér Peter Sabadka, asistent trenéra Radek Dvořák, vedoucí týmu Miroslav Straka, manažer týmu Vladimír König, fyzioterapeuti Šimon Božík a František Lauko a kustod Tomáš Cochlar.

Sdílet