Aktuality, Mladší dorostenky

Souboj prvního s druhým přinesl třináctou výhru v řadě mladším dorostenkám

V sobotním dopoledni 10.4.2022 jsme v domácí sportovní hale Milana PROKEŠE přivítali tým, který nám v tabulce šlape na paty, a kterým jsou právě házenkářky pražské Slavie s kvalitou nejen na hřišti, ale i se zkušenými trenéry na lavičce jako je Michal ČERVENKA, Martina PAPEŽOVÁ a Petra VÍTKOVÁ. Od úvodního hvizdu rozhodčích se na hřišti odehrával naprosto vyrovnaný souboj až do dvacáté minuty prvního poločasu, kdy na světelné tabuli svítil stav skóre 9:9. Od tohoto okamžiku následovala naše sedmibranková šňůra, která byla rozhodující nejen pro první poločas, ale i pro vývoj celého utkání. Do druhého dějství jsme proto mohli nastoupit s šestibrankovým vedením. Průběh druhého poločasu je skoro jak přes kopírák z dějství prvního, opět vyrovnaná partie. Až po dvacáté minutě druhého dějství následuje naše šňůra tentokráte pěti branek, která znamenala uklidnění pro náš tým a možnost v klidu a pod kontrolou dovézt utkání ke zdárnému konci.

Tradiční zhodnocení průběhu utkání trenérem týmu Jiřího Maršíka: „I když by výsledek mohl naznačovat, že se jednalo o jednoznačnou záležitost, věřte, že to tak nebylo. Naprostá koncentrace, a hlavně důraz především v obraně byla naprosto nutná, a to se nám, myslím, dařilo. Ovšem v útočné fázi jsme nebojovali jen s kvalitou soupeře, ale i sami se sebou. Co myslíte, že nás mohlo trápit? Ano, přesně jak předpokládám, že říkáte… Neproměňování, a to z většiny vyložených šancí, takže některé hráčky z toho byly na pokraji zhroucení a to přesto, že výhradně těchto stavů jsme se chtěli vyvarovat. To, že neproměním, se stane ještě mnohokrát, ale odbourávání se, neprospívá nejen konkrétnímu jednotlivci, ale podepisuje se na veškerém dění v celém týmu. No snad se nám co nejdříve podaří zapracovat i na těchto momentálně mentálních stavech. Jinak ovšem musím končit pozitivně. Tento lichotivý výsledek je skvělým počinem a všechny hráčky do jedné na tom mají lví podíl. Všeobecně v tomto zápase odvedly skvělou práci. Jsem rád, že nám vývoj skóre umožnil dát příležitost i mladým, a že se dvěma z nich podařilo poprvé v této soutěži zapsat do střelecké listiny, a to konkrétně Lucii BUREŠOVÉ a Romaně BLAŽKOVÉ. V závěru už jen opravdu poděkuji realizačnímu týmu a všem, kteří nás v naší hale podpořili na místě. Zvláště ještě poděkuji našim hráčkám, které po tomto náročném zápase ještě neváhaly vypomoct v následujícím utkání starších dorostenek a i zde odvézt penzum skvělé práce. Holky děkuji.

Sestava a počet vstřelených branek: Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYHOUB – brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 1, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 3, Sára HŘIVNOVÁ – 3/2, Lucie BUREŠOVÁ – 1/1, Jana PUŽOVÁ, Anna BÍLÁ – 6, Klára BLAHUTOVÁ – 4, Claudia RAMPOVÁ – 7/1, Romana BLAŽKOVÁ – 1, Kateřina VYSLOUŽILOVÁ – 5. Vedoucí týmu: Lenka VOHANKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent: Petr SOBOTÍK a Josef VOHANKA. Týmový fotograf: Hana ŠPAČKOVÁ.

Sdílet