Aktuality, Starší žákyně

Poslední vystoupení Žákovské ligy proběhlo na jihu Čech

Velice brzy, a to konkrétně ve čtyři hodiny a třicet minut, vyrážel oddílový autobus v sobotu 30.4.2022 s týmem starších žaček do Písku. Zde je ovšem nečekala procházka po Kamenném mostě, ale čtyři velice kvalitní soupeři, se kterými se určitě procházet nelze, a to konkrétně ambiciózní domácí Sokolky, které ještě byly ve hře o medaile, dále naše známé házenkářky z Hvězdy Cheb, Zlín „A“ a další Sokolky tentokráte z Poruby. Nejen postavení v tabulce, ale ani reálná situace v našem mladém týmu, nás ani v jednom zápase nestavěla do role favorita. Přesto naše hráčky ani v tomto kole nikterak hrubě nepropadly a nikdo ze soupeřů si nemohl dovolit proti nám nastupovat s vědomím lehké cesty k vítězství, ani když jsme v prvním zápase pro zranění kotníku přišli o šikovnou Janu PUŽOVOU. A i když jsme tentokráte na body nedosáhli, odjížděli jsme po těchto čtyřech odehraných zápasech s dobrým pocitem.

Ohlédnutí nejen za touto sobotou trenérem týmu Jiřího Maršíka: „My i domácí tým stojíme vzorně připraveni přesně v 8:30 hodin k zahájení prvního utkání dne a koukáme ke vchodu do haly, zda se neobjeví nějaký rozhodčí a on prostě nikde nikdo. Pár telefonátů pořadatelů na patřičná místa nám potvrzuje, že se vloudila chybička a na tento den prostě nikdo delegovaný není. Takže se začalo s mírným zpožděním a řízení utkání se ujali přítomní trenéři s rozhodcovskou licencí. Neměli to lehké, nejen že pískali po jednom, ale pak ještě koučovali svá družstva. Ode mě jim letí poděkování, za mě chybějící dvojice rozhodčích úplně v pohodě nahradili. Pokud se vrátím k naší účasti v této soutěži, musím konstatovat, že nám to plně přineslo to, co jsme očekávali. Krom prvního kola, kterého jsme se kvůli Covidu nemohli zúčastnit, jsme odehráli vše. Hráčky získaly plno nových herních zkušeností, a i když v týmu nefigurovala jediná hráčka ročníku 2007, nebyly jejich výsledky nikterak tragické a důležité je, že zůstávají pohromadě i pro příští sezónu. Já už jen poděkuji kromě hráček i všem rodičům za podporu. I když jsem měl před začátkem mírné obavy, i díky Vám jsme to zvládli. Ještě si dovolím poděkovat všem soupeřům a pogratulovat těm, kteří dosáhli na medaile. Sezóna nekončí, ještě máme před sebou plno akcí a já věřím, že i ty zvládneme minimálně stejně dobře“.

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu turnaje: Laura MAYHOUB a Eliška SOUKUPOVÁ – brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ – 3, Markéta KONIGOVÁ – 23, Žaneta ŠANDOVÁ – 29, Lucie BUREŠOVÁ – 3, Linda BAŤKOVÁ – 5, Nina SALAJKOVÁ – 5, Karolína ABRAHÁMOVÁ, Dominika ZIATEKOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 4, Romana BLAŽKOVÁ – 1. Vedoucí družstva: Lenka VOHANKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK.

Sdílet