A-TÝM, Aktuality

Před novou sezónou jsme vyzpovídali hlavního trenéra Petera Sabadku

Ještě před sobotním ostrým startem MOL Ligy Vám přinášíme krátké představení a ukázku z rozhovoru s naším hlavním trenérem – Peterem Sabadkou. Tento slovenský rodák má za sebou bohaté zkušenosti s koučováním jak mládežnických, tak i seniorských celků na klubové i reprezentační úrovni v pozici hlavního trenéra. V mládežnických kategoriích na klubové úrovni získal celkem 5x mistrovský titul na Slovensku i ČR. V seniorské klubové kategorii jako hlavní trenér získal mezi lety 2010 a 2012 mistrovské a vicemistrovské tituly s týmem HC Britterm Veselí nad Moravou, se stejným týmem pak slavil v roce 2010 a 2012 i zisk Českého poháru a účast v evropské Champions League EHF a Winners Cupu EHF. Úspěchy si připsal i jako trenér mládežnických a seniorských reprezentací jak na lavičce Slovenska, tak ČR. V roce 2009 získal se svým mládežnickým výběrem W17 Slovenska stříbrnou medaili na X. Evropských Olympijských hrách mládeže EYOF ve finském Tampere. 

Co Vás přivedlo do Kynžvartu?

Byla to osoba pana Königa, předsedy a manažera klubu. V úvodu roku 2019 mne oslovil s vizí dlouhodobého, systematického budování stabilního, etablovaného klubu se smělými plány v domácí soutěži s přesahem na mezinárodní klubovou úroveň. Takže jsem tu, intenzivně spolupracujeme na naplnění tohoto cíle.

Krátké hodnocení uplynulé sezóny a co očekáváte od té následující?

V předcházející úspěšné sezóně nováčka se nám podařilo naplnit nastavené cíle, a dokonce je i překročit. Vytvořila se základní struktura hráčského kádru a družstvo jsme vhodně typologicky doplnili. Pro hráčky je tu obrovská šance předvést svůj herní potenciál v nadnárodní MOL Lize, v Českém poháru a na nejvyšší úrovni – v evropských pohárech.

Co Vás zaujalo a potěšilo v předcházející sezóně?

Osobně mne velmi zaujala a potěšila zanícenost, snaha a obětavost lidí, kteří pomáhají a fandí kynžvartské házené. Věřím, že budeme mít možnost se nadále společně těšit i v této sezóně z naplnění jednotlivých cílů a společných úspěchů.

Nějaký vzkaz fanouškům na závěr?

Milý fanoušci, zachovejte nám prosím i nadále přízeň v této nesmírně náročné sezóně a slibujeme Vám, že uděláme vše proto, abychom Vás těšili a bavili.
Další zajímavé informace si můžete poslechnout v podcastu zde. 🎙️
Sdílet