A-TÝM, Aktuality

Úvodní střetnutí nové sezony MOL ve prospěch našeho soupeře

Slovenky prožily výborný vstup do prvního dějství, obrana domácího týmu totiž měla velký problém s pokrytím rychlých útoků, z nichž těžily Barbora Königová a Karolína Matušincová. Domácí lavička zareagovala za stavu 0:3 rychlým oddechovým časem, díky tomu se domácí hráčky vrátily do hry, avšak Slovan nepolevoval ve své aktivitě a první poločas nakonec vyhrál o devět branek.

Druhá půle začal opatrně z obou stran. Zlom v nastaveném tempu přišel ve 41. minutě, a to když se domácím podařilo snížit na šestibrankový rozdíl. Vzápětí to dokonce bylo jen o tři góly, o což se za aplausu domácího publika postarala Katka Dresslerová. Šaľa ale nikam při svých útočných akcích nespěchala a doufala, že svůj náskok udrží až do konce. Domácím se každopádně ještě podařilo snížit a rázem to bylo o dvě trefy. Slovenský celek nakonec uklidnila Olívia Ščípová, která minutu před koncem zajistila svému týmu dva body do tabulky.

„Byli jsme zbytečně nervózní, pravděpodobně z toho, že bychom měli doma dominovat. Měli jsme velmi špatný vstup do utkání, neproměňovali jsme šance a soupeř nás trestal za každou zmařenou šanci a za každé špatné rozhodnutí. Protivník měl velmi dobrou přechodovou fázi a každá naše špatná situace byla trestána. Ve druhém poločase jsme měli krásné fáze, soupeře jsme dotahovali, ale pravděpodobně už chyběly síly k otočení výsledku. Soupeř duel takticky se svou šířkou kádru dohrál. Druhý poločas byl ale velmi vyrovnaný, z tohoto výkonu je nutné se odrazit do dalších těžkých utkání,“ hodnotil úvodní střetnutí sezony hlavní trenér Kynžvartu Peter Sabadka.

Zdroj: www.handball.cz

Sdílet