Aktuality, Mladší žákyně

1.kolo Plzeňské ligy mladších žákyň

V sobotu 10.9.22 jsme vyrazili do Plzně, abychom s týmem mladších žákyň odehráli 1.kolo Plzeňské ligy, kterou hostila nafukovací hala Slavia VŠ Plzeň. Utkali jsme se se čtyřmi týmy v tomto pořadí DHC Plzeň A, Slavoj Tachov, DHC Plzeň B a Házená Rokycany. Systém soutěže je stejný jako minulý rok a v každém zápase se hraje 10 minut osobní obrana, shot-aut a 20 minut tzv. „normální hra“.

K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti týmu DHC Plzeň A. Než jsme se na hřišti rozkoukali, tak nám plzeňská děvčata v osobní obraně dala čtyři góly, na které jsme dokázali odpovědět až ve 4. minutě. V druhé části jsme se drželi až do 11. minuty, ale od té doby už jsme se bohužel gólově neprosadili, zato naši soupeři dokázali každou naší chybu v obraně potrestat, utkání jsme tak prohráli 9:19. K druhému zápasu jsme nastoupili proti družstvu Slavoj Tachov již s jiným přístupem hned od začátku. Bylo zjevné, že většina děvčat z Tachova jsou začínající házenkářky, což samozřejmě vedlo k získání větší herní jistoty, která byla na hřišti hodně vidět a náš výkon vzrostl, vyhráli jsme 21:2. Třetí zápas proti DHC Plzeň B byl také od začátku v naší režii, všechny hráčky si vyzkoušely různé posty, vyhráli jsme po zásluze vysokým rozdílem 29:8. K poslednímu zápasu jsme nastoupily proti děvčatům z Házené Rokycany, kde naše děvčata dokázala navázat na výkony v posledních dvou zápasech, moc nechybovala a v obranné části hry byla vidět již větší koncentrace, rychlejší pohyb a hodně vybojovaných míčů s rychlým zakončením útoku, vyhráli jsme 21:7 !

Obě naše brankářky Veronika Skočíková a  Natálie Dubinová dostaly stejný prostor si zachytat. Blýskly se opravdu pěknými zákroky a zapojovaly se i do hry mimo brankoviště.

Děkujeme všem, co byli s námi v Plzni za podporu. Renee Kolajová, Willyam Vilém Kolaja, Petr Salajka děkuji za pomoc s organizací a Miluše Lišková děkujeme za pěkné fotečky.

Další akce se bude konat 2.10.2022 u nás doma ve sportovní hale Milana Prokeše v Lázních Kynžvart.

Zúčastnily se: Natálka Dubinová + Verča Skočíková (brankářky), Lucka Dočekalová (17 br.), Dominika Králíková (20 br.), Terezie Lišková (15 br.), Barča Hlaváčková (10 br.), Deniska Kaválková (1 br.), Majda Jadlovská (2 br.), Terezka Vlková (8 br.), Andy Jandová (4 br.), Viky Víchová (3 br.), Viky Kolajová a svou premiéru si odbyla Lucka Chanasová.

Irena Soukupová, trenérka mladší žákyně

Sdílet