Aktuality, Mladší dorostenky

Do velice úspěšného víkendu se zapojily i prvoligové mladší dorostenky

Uplynulá sobota 10.9.2022, kdy ženy našeho A-týmu dobily tvrz loňského vítěze MOL ligy Michalovců, což nám všem udělalo velkou radost, byla tedy více jak zdařilá. Já osobně nevím, ale třeba se to někde dočteme, kdy naposled si někdo v interligovém zápase odvezl z východu Slovenska oba dva body? V každém případě tento okamžik je pro kynžvartskou házenou velice příznivým okamžikem.

Pojďme se ale věnovat neděli 11.9.2022, kdy se v naší sportovní hale odehrávaly hned dva prvoligové zápasy. V následujícím článku se budeme věnovat prvnímu utkání, ve kterém mladší dorostenky hostily soupeřky z Házené Jindřichův Hradec. Pro naše házenkářky to byl premiérový vstup do nejvyšší soutěže své kategorie, do které si zaslouženě vybojovaly postup v loňské sezóně po té co ovládly druholigovou tabulku bez ztráty kytičky šestnácti vítězstvími v řadě. V neděli ve 13,00 hodin pak přišel ten kýžený okamžik a naše mládí zahájilo prezentaci v 1.lize mladších dorostenek.

Bohužel vstup do utkání nám nevychází, dostáváme laciné góly z pravého křídla, sami neproměňujeme a už „honíme koně za ocas“. K tomu ještě musíme ze hry stáhnout jednu z našich klíčových hráček Claudii RAMPOVOU, která měla zdravotní problémy. Už v 11. minutě využíváme team time – out, a snažíme se především zklidnit a zpřesnit naši hru. Čtyřbrankové manko do konce poločasu se nám daří smazat na polovinu. Do šaten odcházíme za stavu 12 : 14. V šatně jsme si vše v klidu zanalyzovali, především naše problémy s vírou, že máme na to, nepříznivý vývoj zápasu otočit. A přesně tak, už ve 32. minutě je srovnáno a od 38. minuty už držíme vedení a pomalu navyšujeme náš náskok na konečných 30 : 23.

Dovolte mi krátké tradiční zhodnocení na závěr: „Zápas to určitě nebyl jednoduchý, Jindřichův Hradec už tradičně patří ke klubům s kvalitní výchovou mládeže a tento jejich kádr spojený s Žirovnicí vede velice zkušený trenér pan Karel PETRŽELA. Náš tým doplněný o mladší dorostenky Slavoje Tachova a naše starší žákyně měl opravdu jen malou společnou přípravu, tak že bude ještě nějaký čas trvat, než si vše ještě úplně sedne. Ale tento zápas nám napověděl, že by to mohlo fungovat a věřím, že výkonnost týmu půjde ještě nahoru. Velké rezervy máme především v obraně, ale ne v přístupu, ten je vzorový, chybí nám jen lepší prostorové vnímaní obrany jako celku a větší předvídavost. Všechny hráčky, které na palubovce zasáhly, odvedly své maximum. Velkým přínosem pro vývoj tohoto klání bylo bezostyšné se zapojení našich mladých hráček Markéty KÖNIGOVÉ, která víceméně dokázala nahradit chybějící Claudii RAMPOVOU a Žanety ŠANDOVÉ s Janou PUŽOVOU. Neméně důležitý byl přínos tachovských Michaeli HUĎOVÉ a levoruké Magdalény ŠPERLOVÉ. Ovšem opravdu všem patří gratulace a velké poděkování. V samotném závěru ještě pogratuluji týmu B-žen, který taktéž otočil vývoj utkání se stejným soupeřem a zvítězil 38 : 30, a tím udělal tečku za velice úspěšným víkendem Házené Kynžvart v nejvyšších soutěžích. Ještě jednou díky děvčatům, realizačnímu týmu a všem, kteří nás podpořili nejen na místě. Další prvoligové utkání sehrajeme opět na domácí palubovce v neděli 25. 9. 2022 od 13,00 hod. kdy k nám zavítá další kvalitní tým z jihu Čech a to konkrétně z Písku.“

Sestava a počet vstřelených branek: Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYHOUB – brankařky, Nina SALAJKOVÁ, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 1, Linda BAŤKOVÁ, Tereza KOCANDOVÁ – 1, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 4/1, Žaneta ŠANDOVÁ – 2/1, Jana PUŽOVÁ, Markéta KONIGOVÁ – 8/3, Klára BLAHUTOVÁ – 1, Claudia RAMPOVÁ, Daniela MORÁVKOVÁ, Michaela HUĎOVÁ – 8, Magdalena ŠPERLOVÁ – 6. Vedoucí týmu: Václav RAMPA.

Trenér: Jiří MARŠÍK, Asistenti trenéra: Josef VOHANKA a Petr SOBOTÍK. Týmový fotograf: Lucie DOČEKALOVÁ.

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže

Sdílet