Aktuality, Starší žákyně

Starší žákyně Házené Kynžvart ovládly přípravný turnaj na jihu Čech

Pozvání na jednodenní přípravný turnaj do Milevska kromě nás a domácích přijaly ještě týmy ze Sokola Písek „B“, HC Hájů Praha a z DHK Baník Most. Naše děvčata do turnaje naskočila, dá se říci, rovnou z autobusu, protože jsme vzhledem k dopravní situaci přijeli později, než bylo v plánu.

I když to na naší hře bylo znát, byl vstup do turnaje proti Sokolkám z Písku vítězný. Ve druhém zápase si naše hráčky poradily s pražskými Háji a po obědě zvládly i DHK Baník Most. V posledním klání změřily síly s domácími házenkářkami, kdy jsme museli nějakou chvilku počkat, než si děvčata uvědomí, že jim žádný soupeř nedá nic zadarmo. Pak teprve zařadily šestý rychlostní stupeň a dotáhly i tento zápas k úspěchu, po kterém už mohly v klidu čekat na slavnostní vyhlášení, při kterém jim pořadatelé pověsili na krk zlaté medaile a zároveň předali individuální ocenění naší Markétě KÖNIGOVÉ, která soupeřům vsítila celkem 36 branek a stala se nejlepší střelkyní turnaje.

Dovolte mi pár slov závěrem: „Tento přípravný turnaj můžeme vzhledem k počtu soupeřů a k nastavené minutáži považovat za skvělou přípravu na celorepublikovou soutěž Žákovskou ligu. Naše hra nebyla úplně ideální, nejvíce nás trápila střelba, kdy jsme měli v průměru patnáct neproměněných vyložených šancí na zápas, což je v minutáži 2 x 15 minut více jak dost. Přesto bylo naše skóre v celém turnaji 90 : 40. V obraně se stále pereme s koncentrací a předvídavostí, a to hlavně na brankovišti kolem soupeřových pivotů. V trénincích už se na to zaměřujeme, tak pevně věřím, že i toto se zlepší. Z toho vyplívá, že i přes nějaké ty úspěchy, je toho stále dost, na čem musíme pracovat. Samozřejmě máme i pozitiva, a to bych řekl je naše rychlá hra, křížné pohyby a tempo, které se snažíme držet v průběhu celých zápasů. Jsem rád, že se nám po zranění vrátila Adéla NOVÁKOVÁ, jejíž houževnatost je na hřišti vidět. Všem našim hráčkám patří velké poděkování, protože i když nebylo vše ideální, zvládly to v tento den ze všech pěti týmů nejlépe. V závěru ještě poděkuji a pogratuluji nové vedoucí týmu Haně ŠPAČKOVÉ, pro kterou to byl první výjezd a hned zlatý, no prostě „šťastná to žena“. Další poděkovaní letí pořadatelům do Milevska za skvělou organizaci, vstřícnost a všem těm, kteří nás podpořili alespoň na dálku.“

Sestava a počet vstřelených branek v celém turnaji: Eliška SOUKUPOVÁ a Laura MAYHOUB – brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ – 5, Markéta KÖNIGOVÁ – 36, Kateřina JEŽKOVÁ – 3, Lucie DOČEKALOVÁ – 1, Lucie BUREŠOVÁ – 1, Linda BAŤKOVÁ – 6, Nina SALAJKOVÁ – 8, Žaneta ŠANDOVÁ – 19, Jana PUŽOVÁ – 11.

Vedoucí týmu: Hana ŠPAČKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Zdravotnice: Karolína ABRAHÁMOVÁ. Týmový fotograf: Dominika ZIATEKOVÁ.

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet