Aktuality, Mladší žákyně

Mladší žákyně se vztyčenou hlavou na turnaji Milevská pralinka 2022

Zatímco o víkendu naše mladší dorostenky a B- tým žen/juniorky hájily domácí tvrz, tak mladší žákyně se rozjeli do Milevska, kde se zúčastnili třídenního turnaje „Milevská pralinka 2022“. Kvalitně obsazeného turnaje se zúčastnilo celkem 9 týmů z celé ČR a hrálo se systémem každý s každým 2×12 minut.

Vyrazili jsme v pátek s dostatečnou časovou rezervou, tak abychom byli alespoň hodinu před zápasem na místě, ale bohužel díky silničním uzavírkám po cestě z Plzně do Milevska jsme brzdili před halou 5 minut po plánovaném začátku utkání, tudíž jsme skočili na palubovku/do zápasu rovnou z autobusu. V hale už nás čekal soupeř Ledeč nad Sázavou a upřímně musím přiznat, že ani neumím popsat co se na hřišti odehrálo, jen jsem se sama sebe ptala: „Co to sakra bylo… ?“. Vůbec jsme se do zápasu nemohli dostat, bylo to jako na vlnách, množství chyb, neproměněných šancí, jednoduše se zde odrazil ten narušený proces adaptace před utkáním, ale i přes toto všechno děvčata zápas zvládla vyhrát 7:2. V sobotu hned v prvním utkání celého dne jsme se střetli s Českými Budějovicemi, pro nás neznámý soupeř, ale hned od začátku bylo vidět, že holky nechtěly nechat nic náhodě a vyhrály jsme 12:2. Po té nás čekala první důležitá prověrka v podobě DHC Slavia Praha. Poločasový výsledek 3:3 se podobal spíše hokejovému utkání, ale my jsme se v druhé půlce zmohli pouze na jediný gól, kdy jsme se kolikrát ani netrefili mezi brankovou konstrukci. Velkou zásluhu na výsledku zcela jistě má skvěle chytající slávistická brankářka, která byla nakonec vyhlášená nejlepší brankářkou celého turnaje. Další soupeř HC Zlín – celý první poločas odehrála děvčata ročníku 2011, hrály opravdu pohodově, bojovně, předváděly rychlou házenou, většina gólů padlo z rychlého protiútoku a poločas vítězíme 10:1. V druhé půlce nastoupily již úplně všichni a už to bohužel taková pohoda nebyla, konec 14:3. Další dvě utkání s HC Milevsko a HC Háje byli stejně vyrovnané, rozhodovala každá technická chyba, neproměněná šance, chyba v obraně a my jsme bohužel z obou zápasů odešli poraženy o jediný gól. Sice to zamrzí, ale tyto utkání to jsou ty nejlepší lekce házené, plno emocí a jsem za ně moc ráda. V neděli nás hned po ránu čekaly Kobylisy (výhra 10:6) a nakonec dobře známý soupeř DHC Plzeň, s kterým jsme drželi krok asi do 5 minuty druhého poločasu, ale nešlo již o nic a chtěla jsem, aby si v posledním zápase ještě všichni zahrály, takže prohra 9:15. Celkově hodnotím náš výkon na turnaji opravdu kladně, jde vidět, že už dokážeme hrát vyrovnanou partii s těmi nejlepšími týmy naší kategorie v republice.

Závěrem chci srdečně poděkovat za pomoc celému realizačnímu týmu, který tvořil Petr Salajka, Vilém Kolaja, René Kolajová a Miluše Lišková – super parťáci a děvčatům za skvělé výkony, které předváděly po celý víkend. Velké díky všem organizátorům „Milevská pralinka 2022“ za super turnaj. „Non stop“ občerstvení u střídaček bylo bezkonkurenční, vše skvělé, to by měli odkoukat všichni! Děkujeme a těšíme se zase příště.


Irena Soukupová, trenérka mladších žákyň

Sdílet