Aktuality, Mladší dorostenky

Dorostenecká Plzeň uhájila roli favorita

V neděli 23.10.2022 ráno naskákaly naše mladší dorostenky do oddílového autobusu, aby se pokusily urvat nějaké body na půdě DHC Plzeň, která si v průběhu této soutěže v tabulce drží druhou příčku za DHC Slavia Praha. Bohužel první poločas vyzněl zcela jasně pro domácí, kdy nám opět komplikovalo život především neproměňování šancí i těch vyložených zejména proto, že proti našim střelkyním stála skvěle chytající brankařka domácích. Ta měla v tento den i skvěle postavené tyčky, které možná zvoní ještě dnes. K tomu přičtěte fatální ztráty míče, aby ještě umocnily to, že jsme si o poločase do šatny odnášeli čtyřbrankové manko. V šatně jsme si ujasnili, že je to pouze o naší střelecké impotenci, snaha a nasazení – tam nebylo co vytknout.

Ke druhému dějství jsme na palubovku po schodech vystoupali se vztyčenou hlavou s cílem ještě se o body pořádně poprat. Po brankové šňůře, která vyzněla v náš prospěch 5 : 1, bylo v 7. minutě druhého poločasu srovnáno na 16 : 16. Naprosto vyrovnanou hru jsme drželi až do 14. minuty a v tomto úseku jsme dokonce dvakrát vedli byť o jedinou branku. Od této chvíle se opět mírné vedení přehouplo na stranu domácích a našim děvčatům už se podruhé nepodařilo negativní vývoj zvrátit. Po závěrečném hvizdu mladých šikovných rozhodčích jsme sportovně pogratulovali plzeňským házenkářkám k vítězství 30 : 26.

Standardní závěrečné shrnutí trenéra týmu Jiřího Maršíka: „To, kde nás takzvaně tlačí bota, víme. Postupně se snažíme a budeme snažit dál se se vším co nejlépe poprat. Ale pokud se na to podíváme opravdu reálně, je pomalu zázrak, že s takovými týmy jako DHC Slavia Praha a DHC Plzeň dokážeme držet krok, vždyť ve složení, ve kterém k zápasům nastupujeme, se scházíme prakticky až před samotným děním. Pokud se vrátím k zápasu v Plzni, tak opravdu rozhodla naše střelecká impotence v prvním poločase. Těch tyček bylo přehršle. Věřím, že příště ten sportovní bůh alespoň malinko pootevře okno, a že snahu našich děvčat, která je patřičná, alespoň malinko ocení. Všem děvčatům, která do tohoto boje zasáhla patří upřímné poděkování. To, jak se dokázaly vrátit do zápasu, bylo úžasné. Natálce SOBOTÍKOVÉ, která si v tomto zápase přivodila zranění kotníku, přejeme brzký návrat na ligové palubovky. Poděkování skvělému realizačnímu týmu za odvedenou práci a všem, kteří nás podporovali jak v hledišti, tak na dálku. Je to sport a společně jedeme dál“.

Sestava a počet vstřelených branek: Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYHOUB – brankařky, Magdaléna ŠPERLOVÁ – 5, Markéta KÖNIGOVÁ – 5/1, Žaneta ŠANDOVÁ – 3, Viktorie BOČANOVÁ – 2, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 1, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 1, Klára BLAHUTOIVÁ – 4/2, Claudia RAMPOVÁ – 2, Michaela HŮĎOVÁ – 2.

Zodpovědný vedoucí: Václav RAMPA. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent: Petr SOBOTÍK a Josef VOHANKA. Týmový fotograf: Lenka VOHANKOVÁ.

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená

Sdílet