Aktuality, Mladší dorostenky

Boj do posledního hvizdu přinesl dělbu bodů v 1.lize mladších dorostenek

Proti velice silnému a hráčsky vyrovnanému týmu DHK Baník Most, který drží třetí příčku prvoligové tabulky naskočily v nedělním odpoledni 27.11.2022 na domácí palubovce naše mladší dorostenky. Naprosto vyrovnaná hra, kdy bylo skóre buď vyrovnané nebo jsme byli v mírném vedení, značilo prakticky průběh celého prvního poločasu, ve kterém se až v jeho závěru podařilo našim házenkářkám odskočit na rozdíl tří branek, a tak strávit poločasový oddych za stavu 16 : 13.

Při poločasovém pohovoru nám bylo jasné, že není nic rozhodnuto. Všichni víme, že v házené rozdíl tří i více branek ještě nic neznamená. Vždyť i před týdnem ve Zlíně jsme vedli poločas tříbrankovým rozdílem a k vítězství stejně nedokráčeli. Vstup do druhého dějství nám vyšel a naše vedení narostlo dokonce i na pět branek. Bohužel naše neproměněné šance hostující tým trestal šňůrou čtyř branek a všichni přihlížející byli svědky dramatické bitvy až do konce. Šance byly na obou stranách a na obou stranách byly i skvělé zákroky brankářek, takže vše bylo ve hvězdách. My jsme mohli rozhodnout, bohužel sedmimetrový hod zůstal neproměněn. Stejně tak i Most v závěru zabránila překlopení výsledku na stranu hostů naše Andy BUCHTOVÁ v brance. Při posledním hvizdu rozhodčích svítil na světelné tabuli stav 26 : 26 a oba týmy byly myslím zaslouženě odměněni potleskem příznivců z obou fanouškovských táborů.

Dovolte mi pár slov závěrem: „Na tento den a na toto utkání jsem se já osobně hodně těšil a nikomu asi nemusím vysvětlovat proč. V Mostě jsem hodně dlouho působil a mnoho přátel a známých dorazilo i s tímto mosteckým týmem. V týdnu jsme měli plno otazníků a nevěděli, které hráčky budou vlastně k dispozici. Nebyla jasná účast tachovských, zranění doléčovala BLAHUTOVÁ, marodila SOBOTÍKOVÁ a KRÁLÍKOVÁ a fit nebyla ani RAMPOVÁ. Takže si každý dovede představit obavy o to, jak bude naše nedělní vystoupení vůbec vypadat. Upřímně jsem si přál vyrovnaný zápas tak, aby to z naší strany nebyl žádný propadák. Vzhledem k realitě, kdy se naše hráčky dokázaly držet po celý zápas, ani jednou neprohrávaly, bylo celé utkání opravdu úžasné a pro někoho možná i překvapivé. Pokud přihlédneme k vývoji utkání a k tomu, že jsme už vedli i o pět branek, by někdo tuto remízu mohl hodnotit jako ztrátu bodu. Vážení sportovní přátelé k tomuto se já nepřikláním a s reálným pohledem bez emocí našim děvčatům děkuji a gratuluji, že dokázaly sebrat bod tak kvalitnímu soupeři jakým tým mosteckých bezpochyby je. Všem ještě jednou velké poděkování, stejně jako všem přihlížejícím v hale, kteří podporou obou týmů vytvořili adekvátní atmosféru. V náročném programu naše mladší dorostenky pokračují již tuto středu 30. 11. 2022, kdy zajíždějí k předehrávce desátého kola 1. ligy do Strakonic, kde proti houževnatým domácím naskočí v nezvyklém čase od 18,45 hod. Děkujeme, že nám držíte palce.

Sestava a počet vstřelených branek: Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYHOUB – brankařky, Magdaléna ŠPERLOVÁ – 2, Markéta KÖNIGOVÁ – 8/1, Žaneta ŠANDOVÁ – 2/1, Viktorie BOČANOVÁ, Daniela KRÁLÍKOVÁ, Natálie SOBOTÍKOVÁ , Jana PUŽOVÁ, Klára BLAHUTOVÁ – 4/1, Claudia RAMPOVÁ – 9/1, Michaela HŮĎOVÁ – 1, Daniela MORÁVKOVÁ . Zodpovědný vedoucí: Václav RAMPA. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent: Josef VOHANKA. Týmový fotograf: Luděk ELDEIPES.

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet