Aktuality, Mladší dorostenky

Nebylo to lehké, ale dva body z jihu Čech mladší dorostenky přivezly

K předehrávce desátého kola 1. ligy mladších dorostenek vyrazil tým mladších dorostenek po středečním dopoledni na jih republiky, a to konkrétně do Strakonic. O tom, že se vyplatí nic neponechávat náhodě a vždy vyrážet s dostatečnou časovou rezervou, jsme se přesvědčili hned na začátku cesty, kdy jsme minimálně hodinku ztratili v koloně a na objížďkách kvůli dopravní nehodě kamionu u Chodové Plané. Přesto všechno jsme na místě konání byli v čas, takže do našich předzápasových zvyklostí jsme nemuseli zasahovat a vše proběhlo, tak jak má být.

Dle plánu dvojice rozhodčích přesně v 18,45 hod. foukla do píšťalky a utkání začalo. Přesto, že první branku utkání vsítily domácí hráčky, naše mladí dokázalo hned odpovědět a od páté minuty udržovat vedení na své straně. Náš šestibrankový náskok smazala tříbranková šňůra domácích po time-outu strakonického trenéra. Mírné vedení jsme přesto nepustili a první dějství bylo zakončeno naším vedením 17 : 14. Stejně tak i ve druhém poločase se naše šestibrankové vedení dokázalo smrsknout na rozdíl dvou. Větší klid a jistotu nám přinesla pětibranková série, po které už jsme si od čtyřicáté minuty více méně zkušeně dokráčeli k vítězství 36 : 28.

Dovolte mi pár slov závěrem: „Po našich zkušenostech, které máme především s naší hrou ve druhých poločasech, jsem opravdu rád, že jsme dokázali takto zvítězit a nepromrhat vývoj z prvního poločasu. I když z naší strany nebylo vše ideální, dokázaly naše hráčky v kritickém momentu vždy zařadit vyšší rychlostní stupeň a odskočit. Utkání to nebylo jednoduché. Jedním z rozhodujících momentů byl počet hráček, kdy my, i když jsme nebyli kompletní, jsme měli o tři hráčky více a opravdu jsme rozložili síly na všechny. Na domácích byl odchod sil od čtyřicáté minuty utkání už opravdu znát. O kvalitě strakonického týmu hovoří i velký počet branek, který dokáží v jednotlivých utkáních nastřílet. Dovolím si tvrdit, že žádný z týmů nemůže brát vítězství na strakonické půdě jako samozřejmost. Proto našim hráčkám patří velké poděkování a gratulace. Poděkovaní letí ještě zpět do Strakonic, jak vedení klubu, tak trenéru Martinu HARANTOVI za vstřícnost, se kterou nám vyšli vstříc při naší žádosti o přeložení utkání. Pokud byste chtěli naše mladší dorostenky povzbudit přímo v dějství utkání, budete mít možnost v neděli 11. 12. 2022 od 13,00 hod., kdy v naší sportovní hale Milana Prokeše přivítáme těžkého soupeře DHK Zora Olomouc. Těšíme se na Vás, společně dokážeme víc.“

Sestava a počet vstřelených branek: Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYHOUB – brankařky, Magdaléna ŠPERLOVÁ – 6, Adéla NOVÁKOVÁ, Markéta KÖNIGOVÁ – 5/1, Žaneta ŠANDOVÁ – 8, Daniela KRÁLÍKOVÁ, Natálie SOBOTÍKOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 2, Klára BLAHUTOVÁ – 2, Claudia RAMPOVÁ – 11, Michaela HŮĎOVÁ – 2, Daniela MORÁVKOVÁ.

Zodpovědný vedoucí: Václav RAMPA. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent: Josef VOHANKA a Petr SOBOTÍK.

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart.

Sdílet